Pressreleaser 03.10.2019

Werksta fortsätter att expandera i Norge genom förvärvet av Bilskaden Hadeland AS, som driver en skadeverkstad i Jaren i Oppland.

Bilskaden samägdes tidigare av de största försäkringsbolagen i Norge och användes då som utbildnings- och kompetensanläggning, fram till 2014 då fem lokala entreprenörer tog över verksamheten. Sedan dess har Bilskaden utvecklats mycket positivt. Idag har Bilskaden 22 anställda och omsättningen under 2018 var cirka 34,5 miljoner NOK. I tillägg har satsningen på kvalitet också kvalificerat anläggningen som Miljøfyrtårn*.

─ Vi är glada och stolta över den fina utvecklingen av Bilskaden. Samtidigt har vi kommit till slutsatsen att fortsatta framgångar kommer att bero på starkt partnerskap och förmågan att investera i utrustning, system och utbildning. Därför känns det helt rätt att nu överlämna stafettpinnen till Werksta, säger Roger Nyhus, VD för Jaren Invest AS och representant för tidigare ägare.

Werksta har nu totalt sex verkstäder i Norge och ambitionen är att fortsätta växa, genom förvärv och genom att starta nya verkstäder.

─ Bilskaden har ett mycket gott rykte i branschen och är kända för sin professionella expertis och höga kundnöjdhet. Vi välkomnar Bilskaden in i Werksta och ser fram emot att fortsätta vår utveckling tillsammans med verksamhetschefen Lene Cicilie Rud och övrig personal, säger Catherine Sahlgren, Koncernchef Werksta Nordic.

Mer information:
Vid frågor kontakta Catherine Sahlgren, Koncernchef Werksta Nordic, Tel: + 46 (0) 70 985 85 03,
E-post: catherine.sahlgren@werksta.com

* Miljøfyrtårn är ett nationellt norskt certifieringssystem som ställer specifika krav på miljöarbete.