Pressreleaser 26.09.2019

Neale Laker tar med sig 32 års erfarenhet från bilindustrin. Laker kommer närmast från Tesla där han har arbetat som chef för verkstadsverksamhet i Europa, Asien och Australien.

Neale Laker tillträder den 1. Oktober 2019 som ny landschef i Norge för skadeverkstadskedjan Werksta som har verksamhet i Sverige, Finland och Norge. Neale kommer att fortsätta att jobba med Werkstas expansion i Norge.

”Vårt och huvudägaren Procuritas mål är att bygga Nordens bästa skadeverkstadskedja, med mycket hög kundnöjdhet och vara en stabil partner till såväl försäkringsbolag som slutkunder med industriledande teknologi och processer. Jag är övertygad om att Neales internationella erfarenhet inom verkstadsarbete och personalutveckling kommer att vara en stor tillgång för oss i vår fortsatta expansion i Norge”, säger Koncernchef Catherine Sahlgren.

Neale har en omfattande erfarenhet inom bildustrin eftersom han själv har jobbat som maskiningenjör på Saab/GM. Han har tidigare också arbetat inom försäljning, ledarskap och projektledning samt serviceutveckling. På Tesla hann han jobba med 230 verkstadsprojekt på fem kontinenter.

I hans europeiska position på Tesla var Neale ansvarig även för Norden och jobbade då tillsammans med Werksta.

”Jag fick ett väldigt positiv intryck av Werksta och ser fram emot att jobba med det kunniga Werksta-gänget och få vara med och vidareutveckla vår verksamhet i Norge. Tillsammans ska vi stärka vårt varumärke och närvaro i Norge och bjuda på marknadens bästa kundupplevelse”, säger Neale.

Werkstas nuvarande landchef för Norge, Patrik Puskala kommer fortsätta att vara bolagets största privata ägare och medlem i koncernens styrelse. Patrik är dessutom landschef för verksamheten i Finland.

” Det har varit ett nöje att få leda Werksta i Norge med alla kompetenta medarbetare genom den här expansiva fasen. Neales rekrytering stärker vår starkt växande organisation. Jag kommer att fortsätta utveckla Werksta i min nya roll”, säger Patrik.

Werksta Group är Nordens ledande skadeverkstadskedja med över 60 verkstäder i Sverige, Finland och Norge. Koncernen sysselsätter 700 yrkesutbildade och omsatte över 100 miljoner Euro år 2018. Werksta vill vara försäkringsbolagens och bilisternas förstahandsval då bilen skadas och bolagets mål är att nå den bästa kundnöjdheten i branschen.

Mer information:

Vid frågor kontakta Catherine Sahlgren, Koncernchef Werksta Nordic,
Tel: + 46 (0) 70 985 85 03, E-post: catherine.sahlgren@werksta.com