Laga stenskott i vindrutan

När kan vindrutan fortfarande repareras?

En bra tumregel är att om stenskottet är mindre än en enkrona i storlek, kan det oftast lagas på ett smidigt sätt. Ett litet stenskott i bilrutan kan kännas harmlöst, men om det blir en spricka och den sprider ut sig kan hela glaset gå sönder.

Hur kan jag boka tid för att laga en vindruta?

Skicka en förfrågan till oss online eller ring 020-62 29 00. Personalen på Werksta kan snabbt bedöma skadornas omfattning. Små stenskott kan vi ofta reparera direkt medan du väntar. Observera att när du skickat din förfrågan kommer den verkstad du valt att återkomma och bekräfta om tiden du önskar finns tillgänglig.

Reparation av stenskott i vindrutan gör vi på alla våra anläggningar. Det kan finnas begränsningar hos vissa försäkringsbolag vilket vi i så fall informerar om när du bokar tid.

Vad kostar en reparation av ett stenskott?

Om din fordonsförsäkring innehåller en glasförsäkring kan det bli helt gratis för dig att reparera vindrutan, dvs ditt försäkringsbolag kommer att betala reparationskostnaderna – beroende på vilket försäkringsbolag du har.

Det har ingen betydelse vilket bilmärke din bil har eller vilket försäkringsbolag du är kund hos – Werksta är verkstadspartner för alla försäkringsbolag och bilmärken.

Varför är det viktigt att fixa ett stenskott snabbt?

Ett litet stenskott i bilrutan kan kännas harmlöst, men om det blir en spricka och den sprider ut sig kan hela glaset gå sönder. Glasytans kanter är särskilt känsliga områden. Stenskottet kan också reflektera ljus och blända dig som förare och därmed störa sikten.

Hur lång tid tar lagningen av vindrutan?

Att laga ett stenskott tar ungefär en halvtimme. Ifall en reparation kan göras direkt efter att skadan har uppkommit blir lagningsstället nästintill omöjligt att upptäcka.

Vad ska jag göra om rutan får ett stenskott?

  • Skydda stenskottet direkt med genomskinlig tejp
  • På så vis kan smuts och fukt inte komma in i skadan och reparationen kommer att få bättre kvalitet
  • Boka din reparationstid hos Werksta så snart som möjligt
  • Att reparera så fort som möjligt förhindrar att skadan expanderar och besparar dig från ett fönsterbyte
  • Att laga ett stenskott tar ungefär en halvtimme