Byte av vindruta

När bör jag byta ut vindrutan?

Vid ett stenskott i synfältet eller om det finns en större spricka eller skada i vindrutan behöver du byta ut bilglaset. Detta gäller också om ett stenskott har en storlek större än en femkrona eller om skadan befinner sig nära glasets kant. Det rekommenderas inte att köra med en skadad vindruta. Det är en säkerhetsrisk och kan också leda till nedslag i bilbesiktningen.

Hur kan jag boka tid för att byta ut en bilruta?

Det bästa sättet är att du åker in till din närmaste Werksta och visar upp dina vindrutor. Du behöver inte boka tid på förhand, utan är välkommen direkt. Du kan också kontakta oss online eller ringa 020-62 29 00

Werksta bedömer snabbt skadornas omfattning och undersöker andra faktorer som påverkar glasbytet. Efter besiktningen gör vi en beställning på ett nytt glas och bokar en reparationstid för dig. Vi kommer också att tillhandahålla nödvändiga uppgifter till ditt försäkringsbolag och om du ännu inte gjort en skadeanmälan hjälper vi dig med den.

Vindrutebyten gör vi på alla våra anläggningar. Det kan finnas begränsningar hos vissa försäkringsbolag vilket vi i så fall informerar om när du bokar tid.

Hur mycket kostar det att byta ut vindrutan?

Om din försäkring omfattas av en glasförsäkring betalar du endast försäkringens självrisk för byte av vindrutan. Kostnaden för självrisken kan variera beroende på vad du har för försäkringsbolag.

Om din bil inte har full kasko eller separat glasförsäkring, får du en kostnadsuppskattning av oss i samband med skadebesiktningen. Priset på den nya vindrutan påverkas av modellen och andra egenskaper så som kamerateknik och uppvärmningsförmåga.

Hur lång tid tar bytet av vindrutan?

Byte av en vindruta hanteras vanligtvis under en arbetsdag hos oss. Särskilt om vi redan vid en skadebesiktning har tagit reda på modell och vilken teknik som krävs. Så när du tar med din bil för en reparation på morgonen kan du få tillbaka den redan på eftermiddagen.

Vi ringer dig och skickar ett SMS när din bil är klar för upphämtning.

Vad ska jag göra om rutan har en större skada?

  • Om glaset har spruckit eller har ett område av sprickor, bör det ofta ersättas med ett nytt
  • Du kan alltid åka till din närmaste Werksta för att visa upp din vindruta eller kontakta vårt kundcenter
  • När vi undersökt skadornas omfattning bokar vi en tid för reparation.
  • Reparationen tar ungefär en arbetsdag, så lämnar du in din bil på morgonen kan du få tillbaka den på eftermiddagen
  • Om din försäkring innehåller en glasförsäkring betalar du bara självrisken för glasbytet