Hur små stenskott bör lagas?

Ett litet stenskott i vindrutan kan kännas harmlöst, men om det blir en spricka och den sprider ut sig kan hela vindrutan gå sönder. En enkel första åtgärd är att använda genomskinligt stenskottsplåster för att skydda stenskottet genast när det uppstått. Genom att skydda stenskottet förebygger du att fukt och smuts kommer in i skadan, och reparationen blir av bättre kvalitet.

Laga stenskottet eller byta vindrutan?

En bra tumregel är att om ett stenskott är mindre än en femkrona i storlek kan man fortfarande reparera rutan utan att byta ut den. Om glaset däremot spruckit ännu mera eller om skadan är nära kanten på rutan behöver man ofta byta ut vindrutan mot en ny.

Varför är det viktigt att laga ett stenskott snabbt?

Ett litet stenskott kan snabbt utvecklas till en spricka och sprida ut sig över vindrutan. Stenskottet kan också reflektera ljus och blända dig som förare och därmed störa sikten när du kör.

Hur lång tid tar det att laga ett stenskott?

Att laga ett stenskott tar ungefär en halvtimme. Ifall en reparation kan göras direkt efter att skadan har uppkommit blir platsen för stenskottet nästintill omöjligt att upptäcka.

Hur bokar jag tid för att laga ett stenskott?

Boka tid online eller ring 020-62 29 00. Personalen på Werksta kan snabbt bedöma skadornas omfattning. Små stenskott kan vi ofta reparera direkt medan du väntar. Observera att när du skickat din förfrågan kommer den verkstad du valt att återkomma och bekräfta om tiden du önskar finns tillgänglig.

Vi lagar stenskott på alla våra anläggningar. Det kan finnas begränsningar hos vissa försäkringsbolag vilket vi i så fall informerar om när du bokar tid för lagning av stenskott eller byte av bilglas.

Vad kostar det att laga ett stenskott?

Om din fordonsförsäkring innehåller en glasförsäkring kan det bli helt gratis för dig att laga stenskottet, dvs ditt försäkringsbolag kommer att betala reparationskostnaderna – beroende på vilket försäkringsbolag du har.

Det har ingen betydelse vilket bilmärke din bil har eller vilket försäkringsbolag du är kund hos – Werksta är verkstadspartner för alla försäkringsbolag och bilmärken.

Vad ska jag göra om vindrutan får ett stenskott?

  • Skydda stenskottet direkt med genomskinlig tejp. På så vis kan smuts och fukt inte komma in i skadan och reparationen kommer att få bättre kvalitet.
  • Boka din reparationstid hos Werksta så snart som möjligt. Att reparera så fort som möjligt förhindrar att skadan expanderar och besparar dig från ett fönsterbyte.
  • Glas som material innehåller spänningar och därför finns en liten risk att stenskottet förvärras under reparationen. Om så sker fritages verkstaden från ansvar.

Vår kundtjänst hjälper dig gärna.