När bör jag byta bilglas?

Den vanligaste orsaken till skador på bilglas, vanligen vindruta, är stenskott. Vid större skador eller sprickor i bilglaset är det viktigt att det byts ut. I regel bör ditt bilglas bytas ut om storleken på skadan är större än en femkrona eller om skadan ligger nära glasets kant.
Vi avråder starkt från att köra runt med ett skadat bilglas eftersom det medför en säkerhetsrisk för dig och andra i trafiken. Dessutom kan det leda till nedslag i bilbesiktningen.

Hur bokar jag tid för att byta ut bilglas?

Det bästa sättet är att du åker in till din närmaste Werksta och visar upp ditt bilglas, eller bilruta och vindruta som det även kallas. Du behöver inte boka tid på förhand, utan är välkommen direkt. Du kan också använda dig av vårt formulär för byte av vindruta eller ringa 020-62 29 00.

Werksta bedömer snabbt skadornas omfattning och undersöker andra faktorer som påverkar glasbytet. Efter besiktningen gör vi en beställning på en ny ruta och bokar en reparationstid för dig. Vi kommer också att tillhandahålla nödvändiga uppgifter till ditt försäkringsbolag och om du ännu inte gjort en skadeanmälan hjälper vi dig med den.

Byten av bilglas/vindrutor gör vi på alla våra anläggningar. Det kan finnas begränsningar hos vissa försäkringsbolag vilket vi i så fall informerar om när du bokar tid.

Hur mycket kostar ett byte av bilglas?

Om din försäkring omfattas av en bilglasförsäkring betalar du endast försäkringens självrisk för byte av bilglaset. Kostnaden för självrisken kan variera beroende på vad du har för försäkringsbolag.

Om din bil inte har delkaskoförsäkring eller separat bilglasförsäkring, får du en kostnadsuppskattning av oss i samband med skadebesiktningen. Priset på det nya bilglaset påverkas av modellen och andra egenskaper så som kamerateknik, elektronik och uppvärmningsförmåga.

Hur lång tid tar det att byta bilglas?

Byte av ett bilglas hanteras vanligtvis under en arbetsdag hos oss. Särskilt om vi redan vid en skadebesiktning har tagit reda på modell och vilken teknik som krävs. Så när du tar med din bil för reparation på morgonen kan du få tillbaka den redan på eftermiddagen.

Vi ringer dig och skickar ett SMS när din bil är klar för upphämtning.

Hur går det till att byta bilglas?

  • Om bilglaset har spruckit eller har ett område av sprickor, bör den ofta ersättas med ett nytt.
  • Du kan alltid åka till din närmaste Werksta för att visa upp skadan eller kontakta vårt kundcenter.
  • När vi undersökt skadornas omfattning bokar vi en tid för reparation.
  • Bilglasbyte tar ungefär en arbetsdag, så lämnar du in din bil på morgonen kan du få tillbaka den på eftermiddagen.
  • Om din försäkring innehåller en bilglasförsäkring betalar du bara självrisken för ett bilglasbyte.

Vi utför reparation av bilglas för alla bilister och bilmärken

Det har ingen betydelse vilket försäkringsbolag du är kund hos eller vilket märke din bil har – Werksta är skadeverkstad för alla försäkringsbolag och reparerar bilglas och andra typer av bilskador för samtliga bilmärken. Kontakta vårt kundcenter eller din lokala verkstad för att se specifikt vilka bilmärken just de kan hjälpa till med.

Vår kundtjänst hjälper dig gärna.