Pressreleaser 20.06.2017

Werkstagruppen har förvärvat TKBM Bil AB (”TKBM”) i Haninge. Säljare är bröderna Thomas och Anders Kümmerling, som har drivit TKBM sedan 1981.

”Sedan starten för över 35 år sedan har min bror Anders och jag, tillsammans med kompetenta och motiverade medarbetare, byggt upp TKBM till en av Sveriges största oberoende skade- och serviceverkstäder. Vi är mycket glada och stolta över vad vi har åstadkommit! När vi nu tar nästa steg i livet känns det bra att lämna över stafettpinnen till Werkstagruppen, som vi tror har de bästa förutsättningarna för att fortsätta att utveckla verksamheten”, säger Thomas Kümmerling.

”Bröderna Kümmerling och jag har, i viss konkurrens, varit aktiva inom skadeverkstadsbranschen i Stockholm under lång tid och jag hyser stor respekt för dem och den verksamhet som de har byggt upp. Starka märkesauktorisationer, hög kundnöjdhet och kompetent personal är bara några av de faktorer som gör TKBM attraktivt för oss”, säger Urban Magnusson, ansvarig för Affärsutveckling inom Werksta-gruppen.

”Vi är mycket glada över att TKBM nu ingår i Werkstagruppen. TKBM blir vår femte anläggning i Stockholmsregionen och utgör en signifikant förstärkning till Werkstagruppens nätverk och kapacitet i Stockholm. Tillsammans med platschefen Jonas Hedman och övriga medarbetare i Haninge ser vi fram emot att fortsätta att utveckla verksamheten med fokus på kundnöjdhet och kvalitet i processerna”, säger Patrik Puskala, Koncernchef i Werkstagruppen.

Om TKBM
TKBM är en av Sveriges största oberoende skade- och serviceverkstäder med ca 70 anställda och en årsomsättning 2016 på ca 77 miljoner kronor. Verkstaden är märkesauktoriserad serviceverkstad för Volvo, BMW, Ford, Volkswagen, Seat, Skoda och Volkswagen Transport. Verksamheten bedrivs i moderna och ändamålsenliga lokaler i Haninge.

Om Werkstagruppen
Werkstagruppen är Sveriges ledande fristående skadeverkstadskedja. För närvarande består Werkstagruppen av 15 verkstäder i Stockholm, Örebro, Norrköping, Linköping och Helsingborg. Vårt mål är att inom några år vara en kedja med 40-50 anläggningar i Sverige. Med hög tillgänglighet och god service vill vi leverera branschens högsta kundnöjdhet och vara såväl försäkringsbolagens som slutkundernas förstahandsval vid skada. I Werkstagruppen ingår även Autoklinikka, Finlands ledande skadeverkstadskedja, med 31 verkstäder. Werkstagruppen ägs av investeringsfonden Procuritas Capital Investors V, LP (”PCI V”) och f.d. verkstadsägare.

Om PCI V
PCI V är en investeringsfond med fokus på medelstora företag i Norden. Fonden förvaltar mer än två miljarder kronor, vilka i huvudsak kommer från Europeiska institutioner. Procuritas Partners AB och Procuritas GmbH är rådgivare till PCI V. Sedan starten 1986 har Procuritas, genom olika fonder, genomfört ca 35 plattforms-investeringar och ca hundra tilläggsinvesteringar.

För ytterligare information:
Patrik Puskala, Koncernchef, Werksta-gruppen, tel: +358 505 944 085