Pressreleaser 18.12.2017

Werkstagruppen har förvärvat Södertäljekanalens Billackering AB (”Södertäljekanalen”). Säljare är Kari Kaukua, som startade bolaget 1987.

”Efter 30 år i branschen känns det nu rätt att lämna över till nya krafter. Jag är glad och stolt över den fina utveckling av verksamheten som verkstadschef Håkan Moqvist och övriga medarbetare har åstadkommit under de senaste fyra åren och jag är säker på att det blir fortsatt god utveckling med Werkstagruppen som ägare.”, säger Kari Kaukua.

”Vi välkomnar Södertäljekanalen till Werkstafamiljen! Södertäljekanalen blir vår sjätte anläggning i Stockholmsregionen och utgör en väsentlig förstärkning av Werkstagruppens nätverk och kapacitet i södra Stockholms-regionen. Tillsammans med verkstadschef Håkan Moqvist och övriga medarbetare i Södertälje ser vi fram emot att fortsätta att utveckla verksamheten med fokus på kund- och personalnöjdhet samt kvalitet i processerna”, säger Werkstagruppens Sverigechef Arve Brataas.

Om Södertäljekanalen
Södertäljekanalen är en komplett plåt- och lackverkstad med attraktivt läge i Södertälje hamn. Verkstaden är märkesauktoriserad skadeverkstad för bl.a. Mercedes och Honda och samarbetar med de flesta svenska försäkringsbolag.

Om Werkstagruppen
Werkstagruppen är Sveriges ledande fristående skadeverkstadskedja. För närvarande består Werksta-gruppen av 22 verkstäder i Stockholm, Göteborg, Örebro, Södertälje, Norrköping, Linköping, Helsingborg och Ängelholm. Vårt mål är att inom några år vara en kedja med 40-50 anläggningar i Sverige. Med hög tillgänglighet och god service vill vi leverera branschens högsta kundnöjdhet och vara såväl försäkringsbolagens som slutkundernas förstahandsval vid skada. I Werkstagruppen ingår även Autoklinikka, Finlands ledande skadeverkstadskedja, med 31 verkstäder. Werkstagruppen ägs av investeringsfonden Procuritas Capital Investors V, LP (”PCI V”) och f.d. verkstadsägare.

Om PCI V
PCI V är en investeringsfond med fokus på medelstora företag i Norden. Fonden förvaltar mer än två miljarder kronor, vilka i huvudsak kommer från Europeiska institutioner. Procuritas Partners AB och Procuritas GmbH är rådgivare till PCI V. Sedan starten 1986 har Procuritas, genom olika fonder, genomfört ca 35 plattformsinvesteringar och ca hundra tilläggsinvesteringar.

För ytterligare information:

Arve Brataas, Sverigechef, tel. +46 72 451 10 87
Urban Magnusson, Affärsutveckling, tel: +46 70 675 77 50