Pressreleaser 01.04.2016

Werkstagruppen har ingått avtal om samgående med Autoklinikka, Finlands snabbast växande bilskadeverkstadskedja. Autoklinikkas verksamhet bedrivs genom elva egna plåt- och lackverkstäder och ett nätverk om ytterligare ca 30 franchise- och partnerverkstäder, med tydligt fokus på kundnöjdhet och kvalitet till konkurrenskraftig totalkostnad. Omsättningen för räkenskapsåret 2015 uppgick till ca 18 miljoner euro och totalt genomfördes över 14 000 skadereparationer.

Werksta och Autoklinikka kommer att fortsätta att bedriva verksamhet i Sverige respektive Finland under separata varumärken, men med samordning av marknads- och kvalitetsfunktioner, samt koncernmässiga stödfunktioner. I samband med verkställande av transaktionen kommer Patrik Puskala, Verkställande Direktör och huvudägare i Autoklinikka, att bli delägare i Werkstagruppen.

”Vi är väldigt glada över att Autoklinikka nu går in i Werkstagruppen. Patrik och hans team har gjort ett fantastiskt arbete med att utveckla Autoklinikka under de senaste fem åren och vi hoppas kunna överföra flera av Autoklinikkas tjänster och processer till den svenska verksamheten.”, säger Urban Magnusson, Verkställande Direktör i Werkstagruppen.

”Samgåendet med Autoklinikka ligger helt i linje med vår ambition att bygga Nordens ledande skadeverkstadskedja”, säger Björn Lindberg, styrelseordförande i Werkstagruppen. ”Patriks erfarenheter från Autoklinikka kommer att vara mycket värdefulla för att nå vårt gemensamma mål att vara såväl försäkrings- och leasingbolagens som slutkundernas förstahandsval.”

“Jag är mycket entusiastisk inför vårt nya partnerskap och jag ser fram emot att arbeta tillsammans med Urban och Procuritas med att förbättra och expandera våra verksamheter”, säger Patrik Puskala, Verkställande Direktör i Autoklinikka.

Verkställande av transaktionen är bland annat villkorat av konkurrensprövning i Finland.

Om Werkstagruppen
Werkstagruppen är Sveriges ledande fristående bilskadeverkstadskedja. Sedan juni 2015 har Werkstagruppen investerat i totalt åtta verkstäder i Stockholm, Örebro och Norrköping. Målet är att fram till 2020 skapa Nordens ledande skadeverkstadskedja och att vara såväl försäkrings- och leasingbolagens som slutkundernas förstahandsval. Werkstagruppen ägs av investeringsfonden Procuritas Capital Investors V, LP (“PCI V”) och f.d. verkstadsägare som sålt sina verkstäder till Werkstagruppen.

Om PCI V
PCI V är en investeringsfond med fokus på medelstora företag i Norden. Fonden förvaltar mer än tre miljarder kronor, vilka i huvudsak kommer från Europeiska institutioner. Procuritas Partners AB och Procuritas GmbH är rådgivare till PCI V. Sedan starten 1986 har Procuritas, genom olika fonder, genomfört ca 35 plattformsinvesteringar och ca hundra tilläggsinvesteringar.

För ytterligare information:
Urban Magnusson, Verkställande Direktör, Werkstagruppen, tel: 08-622 92 00
Björn Lindberg, Styrelseordförande, Werkstagruppen, tel: 08-546 143 00
Mattias Feiff, Partner, Procuritas Partners AB, tel: 08-546 143 00