werksta logo horisontell

Pressreleaser 05.09.2022

Werksta, Nordens ledande skadeverkstadskedja, etablerar sig på Gotland genom förvärv av Zion Bilplåt och Lack AB (”Zion”) söder om Visby. Förvärvet är ett steg i den fortsatta expansionen av Werkstas verksamhet i Sverige, där kedjan nu omfattar totalt 19 verkstäder.

– Vi har under en längre tid tittat på hur vi kan hjälpa kunder på Gotland. Med Zion, en komplett skadeverkstad för plåt- och lackskador med kompetent och kundfokuserad personal, får vi en stark bas att växa ifrån på Gotland, säger Catherine Sahlgren, VD och koncernchef, Werksta.

Zion grundades 1998 av Andreas Gahne och Bo Palmqvist, och har idag en bemanning på 14 personer och en årlig omsättning på cirka 18 miljoner kronor. I samband med förvärvet lämnar Andreas Gahne verksamheten och Lars Appelblom, som tillträdde som VD i juli 2022, tar rollen som Platschef för verkstaden.

– Efter att ha drivit Zion i knappt 25 år och utvecklat verksamheten från en liten lackverkstad till ett komplett skadecenter, är det nu dags för oss tidigare ägare att gå vidare. Det känns bra att lämna över stafettpinnen till en så professionell aktör som Werksta, som vill fortsätta att utveckla och växa verksamheten till nytta för våra kunder, partners och personal, säger Andreas Gahne.

– Vår strategi är att fortsätta att växa Werksta-kedjan i Norden, såväl genom förvärv som organiskt. Målet är att vara rikstäckande i samtliga länder där vi har verksamhet, säger Catherine Sahlgren.

 

Mer information, vänligen kontakta:
VD och koncernchef Catherine Sahlgren

Tel: +46 70 985 85 03

E-post: catherine.sahlgren@werksta.se

Andreas Gahne, Zion Bilplåt och Lack AB

Tel: +46 70 628 84 47

Om Werksta

Werksta är Nordens ledande skadeverkstadskedja med över 80 verkstäder i Sverige, Finland och Norge. Koncernen sysselsätter cirka 1 000 anställda och omsatte 1,5 miljarder kronor år 2021. Werksta vill vara försäkringsbolagens och bilisternas förstahandsval då bilen skadas och bolagets mål är att uppnå den bästa kundnöjdheten i branschen.