Pressreleaser 09.05.2023

Med förvärvet av Bengts Bilplåt i Falun tar Werksta det första steget in i Dalarna och kedjan utökas till totalt 25 verkstäder i Sverige.

-Werksta har vuxit kraftigt under det senaste året och vi är mycket glada över att fortsätta på tillväxtresan. Vi förvärvar ett välskött företag och vi är nu glada över att välkomna Bengts Bilplåts medarbetare och kunder till Werksta, säger Catherine Sahlgren, VD och koncernchef, Werksta.

Bengts Bilplåt sysselsätter sex personer med en årsomsättning på ca 15 miljoner kronor. Verksamheten är den största oberoende skadeverkstaden i Falun och ligger i Ingarvets industri- och handelsområde i västra Falun. Underauktorisationer finns för Kia och BMW.

-Vår strategi är att fortsätta att växa Werksta-kedjan i Norden, såväl genom förvärv som organiskt. Vi vill bli rikstäckande i Sverige och att etablera oss med en stark plattform i Dalarna, ligger helt i linje med våra expansionsplaner, avslutar Catherine Sahlgren.

 

Mer information, vänligen kontakta:
VD och koncernchef Catherine Sahlgren

Tel: +46 70 985 85 03

E-post: catherine.sahlgren@werksta.com

Om Werksta

Werksta är Nordens ledande skadeverkstadskedja med över 90 verkstäder i Sverige, Finland och Norge. Koncernen sysselsätter cirka 1 200 anställda och omsatte över 2 miljarder kronor år 2022. Werksta vill vara försäkringsbolagens och bilisternas förstahandsval vid skada på bilen och bolagets mål är att uppnå den högsta kundnöjdheten i branschen.