kindwalls verkstäder logo

Pressreleaser 06.10.2022

Werksta stärker sin position i Stockholm genom förvärv av Kindwalls service- och skadeverkstäder i Barkarby och Bredäng. Förvärvet innebär fortsatt expansion av Werkstas verksamhet i Sverige, där kedjan nu utökas till totalt 21 verkstäder.

– Stockholm är vår starkaste marknad i Sverige och det är positivt att kunna förvärva två verkstäder på så strategiskt viktiga platser i Stockholm. Med Kindwalls i Barkarby får Werksta närvaro i nordvästra Stockholm, ett område med stark tillväxt av bostäder, kommersiella fastigheter och infrastruktur. Med verkstaden i Bredäng får vi ytterligare en centralt belägen verkstad vid södra infarten till Stockholm, säger Catherine Sahlgren, VD och koncernchef, Werksta. I tillägg till en bättre geografisk täckning innebär förvärvet att vi väsentligt förstärker vår serviceaffär i Stockholm. Kindwalls arbetar med en rad starka varumärken och det är värdefullt för oss att kunna stärka samarbetet med generalagenterna för bland annat Ford och Peugeot, fortsätter Catherine Sahlgren.

Varumärket Kindwalls etablerades i Sverige 1932 och sedan augusti 2012 driver Daniel och Magdalena Öhrstedt företaget. Idag omfattar verksamheten två verkstäder med bilservice, plåt-, lack- och glasreparation. Verkstäderna är auktoriserade märkesverkstäder för Ford, Peugeot och Mazda. Kindwalls omsätter cirka 60 miljoner kronor på årsbasis och har 35 medarbetare.

– Vi är stolta, glada och tacksamma över vad vi, tillsammans med våra duktiga medarbetare och trogna affärspartners, har åstadkommit under de tio år som vi har drivit Kindwalls verkstäder. När vi nu väljer att lämna över stafettpinnen, så känns det bra att göra det till Werksta, som delar vår syn på hur man behåller och utvecklar starka kundrelationer i skadebranschen, säger Magdalena Öhrstedt.

– Vår strategi är att fortsätta att växa Werksta-kedjan i Norden, såväl genom förvärv som organiskt. Storstäderna är viktiga för oss och att ytterligare stärka vår position i Stockholm ligger helt i linje med våra expansionsplaner, avslutar Catherine Sahlgren.

Mer information, vänligen kontakta:
VD och koncernchef Catherine Sahlgren

Tel: +46 70 985 85 03

E-post: catherine.sahlgren@werksta.se

Om Werksta

Werksta är Nordens ledande skadeverkstadskedja med över 80 verkstäder i Sverige, Finland och Norge. Koncernen sysselsätter cirka 1 000 anställda och omsatte 1,5 miljarder kronor år 2021. Werksta vill vara försäkringsbolagens och bilisternas förstahandsval då bilen skadas och bolagets mål är att uppnå den högsta kundnöjdheten i branschen.