Pressreleaser 17.01.2023

Werksta stärker sin position i Stockholm genom förvärv av A2 Plåt & Lack i Gustavsberg på Värmdö. Förvärvet är i linje med Werkstas ambition att fortsätta expansionen i Sverige, där kedjan nu utökas till totalt 22 verkstäder.

– Vi är glada att kunna välkomna medarbetarna på A2 som våra nya kollegor, säger Catherine Sahlgren, VD och koncernchef, Werksta. Sedan Werksta startade i 2015 har vi följt A2:s framgångsrika utveckling och det känns väldigt bra att nu få räkna in dem i Werksta-familjen. Med A2 förbättrar vi vår geografiska täckning i sydöstra Stockholm, samtidigt som vi tillförs omfattande kompetens och kapacitet inom framför allt Porsche-systemet. Vår ambition är att utifrån nuvarande fina och effektiva lokaler fortsätta att expandera verksamheten.

A2 Plåt och Lack AB, som startades 1996 av Dennis Lindholm, hanterar alla typer av skadereparationer. A2 är certifierat för Porsche samt har avtal för reparation av bland annat Kia och BMW. Företaget omsätter cirka 40 miljoner kronor på årsbasis och har 16 medarbetare.

– Jag känner stolthet och glädje över vad jag och min far, tillsammans med våra medarbetare, har åstadkommit under de år som vi har drivit A2. Vår långvariga relation till Porsche och förtroendet som deras kunder har givit oss är en god bekräftelse på att vi har lyckats väl i vår ambition att vara professionella och serviceinriktade. När vi nu väljer att lämna över stafettpinnen, så känns det bra att göra det till Werksta, som delar vår syn på vikten av att leverera högkvalitativ skadeservice i en god arbetsmiljö, säger Dennis Lindholm.

– Vår strategi är att fortsätta att växa Werksta-kedjan i Norden, såväl genom förvärv som organiskt. Storstäderna är viktiga för oss och att ytterligare stärka vår position i Stockholm ligger helt i linje med våra expansionsplaner, avslutar Catherine Sahlgren.

 

Mer information, vänligen kontakta:
VD och koncernchef Catherine Sahlgren

Tel: +46 70 985 85 03

E-post: catherine.sahlgren@werksta.se

Om Werksta

Werksta är Nordens ledande skadeverkstadskedja med över 80 verkstäder i Sverige, Finland och Norge. Koncernen sysselsätter cirka 1 000 anställda och omsatte cirka 1,5 miljarder kronor år 2021. Werksta vill vara försäkringsbolagens och bilisternas förstahandsval vid skada på bilen och bolagets mål är att uppnå den högsta kundnöjdheten i branschen.