Pressreleaser 13.06.2023

Werksta förvärvar Märsta Bilriktning med två verkstäder i norra Stockholm, belägna i Måby strax väster om Arlanda flygplats, samt utmed E4 i Upplands Väsby. Med köpet förstärker Werksta sin ställning i Stockholmsområdet till 11 verkstäder och till totalt 27 verkstäder i Sverige.

– Vi är glada över att få välkomna Märsta Bilriktnings personal och kunder till Werksta, säger Catherine Sahlgren, VD och koncernchef, för Werksta. Det känns väldigt roligt att ytterligare öka tillgängligheten för våra kunder och vår ambition är att, med utgångspunkt i dagens välskötta och välrenommerade verksamheter, fortsätta att utveckla de bägge verkstäderna.

Säljare är Anneli och Roger Jansson, vars far Börje Jansson startade verksamheten redan 1973.

Märsta Bilriktning ligger i Måby, väster om E4 i höjd med Arlanda och omfattar en komplett service- och skadeverkstad med auktorisation för VW, Audi, Skoda, Seat och VW Transport. Verksamheten har drygt 20 medarbetare och omsatte cirka 53 miljoner kronor under 2022.

Märsta Bilriktning Södras verksamhet finns i Carlslunds industriområde i Upplands Väsby och omfattar en komplett skadeverkstad för plåt- och plastreparation samt lackering. Verksamheten har 6 medarbetare och omsatte cirka 13 miljoner kronor under 2022.

– Förvärvet är helt i linje med vår strategi att stärka våra plattformar i storstadsregionerna, gärna i anslutning till de stora trafiklederna, samtidigt som vi expanderar kedjan till andra delar av Sverige, avslutar Catherine Sahlgren.

Mer information, vänligen kontakta:
VD och koncernchef Catherine Sahlgren

Tel: +46 70 985 85 03

E-post: catherine.sahlgren@werksta.se

Om Werksta

Werksta är Nordens ledande skadeverkstadskedja med över 90 verkstäder i Sverige, Finland och Norge. Koncernen sysselsätter cirka 1 200 anställda och omsatte över 2 miljarder kronor år 2022. Werksta vill vara försäkringsbolagens och bilisternas förstahandsval vid skada på bilen och bolagets mål är att uppnå den högsta kundnöjdheten i branschen.