werksta logo horisontell

Pressreleaser 27.03.2023

Werksta stärker sin position i Mälardalen genom förvärv av SméLarssons verksamhet i Västerås. Förvärvet är i linje med Werkstas ambition att fortsätta expansionen i Sverige, där kedjan nu utökas till totalt 23 verkstäder.

– Vi är glada att välkomna medarbetarna på SméLarsson som våra nya kollegor, säger Catherine Sahlgren, VD och koncernchef, Werksta. I och med förvärvet etablerar vi oss i den viktiga marknad som Västerås, Sveriges 6:e största stad, utgör. Vår ambition är att utifrån verksamhetens centrala läge fortsätta att expandera och utveckla skadeverkstaden.

SméLarsson Plåt & Lack AB i Västerås, startades 2020 av Per Ekenberg i tillägg till hans verksamheter i Köping, Avesta och Sala. Verkstaden hanterar alla typer av skadereparationer och ligger i Tunbytorp i Västerås. Företaget omsätter cirka 24 miljoner kronor på årsbasis och har 10 anställda, varav 4 plåtslagare.

– Vår strategi är att fortsätta att växa Werksta-kedjan i Norden, såväl genom förvärv som organiskt. Storstäderna är viktiga för oss och att ytterligare stärka vår position i Mälardalen ligger helt i linje med våra expansionsplaner, avslutar Catherine Sahlgren.

 

Mer information, vänligen kontakta:
VD och koncernchef Catherine Sahlgren

Tel: +46 70 985 85 03

E-post: catherine.sahlgren@werksta.com

 

Om Werksta

Werksta är Nordens ledande skadeverkstadskedja med över 90 verkstäder i Sverige, Finland och Norge. Koncernen sysselsätter cirka 1 200 anställda och omsatte över 2 miljarder kronor år 2022. Werksta vill vara försäkringsbolagens och bilisternas förstahandsval vid skada på bilen och bolagets mål är att uppnå den högsta kundnöjdheten i branschen.