Pressreleaser 05.07.2024

Werksta köper Bilskadecenter Mittsverige i Sundsvall och kedjan utökas till totalt 32 verkstäder i Sverige.

-Werksta har vuxit kraftigt under de senare åren och vi är glada över att ytterligare kunna öka tillgängligheten för våra kunder och etablera oss med enheter i nya städer som till exempel Sundsvall. Vi förvärvar ett välskött företag och välkomnar alla Bilskadecenter Mittsveriges medarbetare och kunder till Werksta, säger Joel Granath, VD och koncernchef, Werksta.

Bilskadecenter Mittsverige sysselsätter 9 personer och har en årsomsättning på cirka 11 miljoner. Det är en komplett skadeverkstad (plåt, plast och lackering) som ett flertal gånger fått Länsförsäkringar Västernorrlands pris för årets bilplåtverkstad. De nuvarande ägarna Matte och Morgan Eriksson kommer att fortsätta leda verksamheten.

– Vi ser fram emot att bli en del av Werksta, som delar vår syn på hållbarhetsarbete och kundservice. Vi ser helt klart en potential i att kombinera vår starka lokala förankring med Werkstas resurser och kompetenser, säger Matte och Morgan Eriksson. Vi ska fortsätta investera i och utveckla verksamheten, så vi kan hjälpa fler kunder i Sundsvallsområdet.

– Vår avsikt är att fortsätta att växa Werksta-kedjan i Norden, såväl genom förvärv som organiskt. Vi vill bli rikstäckande i Sverige och Sundsvall ligger strategiskt placerat längs ostkusten, avslutar Joel Granath.

Mer information, vänligen kontakta:
VD och koncernchef Joel Granath

Tel: +46 70 548 20 37

E-post: joel.granath@werksta.se

Om Werksta

Werksta är Nordens ledande skadeverkstadskedja med över 100 verkstäder i Sverige, Finland och Norge. Koncernen sysselsätter cirka 1 400 anställda och omsatte 3 miljarder kronor år 2023. Werksta vill vara försäkringsbolagens och bilisternas förstahandsval vid skada på bilen och bolagets mål är att uppnå den högsta kundnöjdheten i branschen.