Pressreleaser 24.08.2023

Werksta etablerar sig i Norrland genom köpet av Öviks Bilskador i Örnsköldsvik och kedjan utökas nu till totalt 28 verkstäder i Sverige.

-Werksta har vuxit kraftigt under det senaste året och vi är mycket glada över att kunna öka tillgängligheten för våra kunder och etablera oss längre norrut än tidigare. Vi förvärvar ett välskött företag och vi är glada över att välkomna Öviks Bilskadors medarbetare och kunder till Werksta, säger Catherine Sahlgren, VD och koncernchef, Werksta.

Öviks Bilskador sysselsätter 10 personer och har en årsomsättning på ca 15 miljoner SEK. Verksamheten omfattar en komplett skadeverkstad för plåt- och plastreparation samt lackering och är belägen i Svartby i Örnsköldsvik.

– Vår strategi är att fortsätta att växa Werksta-kedjan i Norden, såväl genom förvärv som organiskt. Vi vill bli rikstäckande i Sverige och att etablera oss med en stark plattform längs Norrlandskusten, ligger helt i linje med våra expansionsplaner, avslutar Catherine Sahlgren.

Mer information, vänligen kontakta:
VD och koncernchef Catherine Sahlgren

Tel: +46 70 985 85 03

E-post: catherine.sahlgren@werksta.se

Om Werksta

Werksta är Nordens ledande skadeverkstadskedja med över 90 verkstäder i Sverige, Finland och Norge. Koncernen sysselsätter cirka 1 200 anställda och omsatte över 2 miljarder kronor år 2022. Werksta vill vara försäkringsbolagens och bilisternas förstahandsval vid skada på bilen och bolagets mål är att uppnå den högsta kundnöjdheten i branschen.