Pressreleaser 03.10.2023

Werksta köper Autolack i Gävle och kedjan utökas till totalt 29 verkstäder i Sverige.

-Werksta har vuxit kraftigt under det senaste året och vi är mycket glada över att ytterligare öka tillgängligheten för våra kunder och etablera oss med fler enheter längs Norrlandskusten. Vi förvärvar ett välskött företag och välkomnar Autolacks medarbetare och kunder till Werksta, säger Catherine Sahlgren, VD och koncernchef, Werksta.

Autolack i Gävle sysselsätter åtta personer och har en årsomsättning på ca 11 miljoner kronor. Verksamheten startades 2014 av Niklas Silén, som kommer att fortsätta att leda verksamheten efter transaktionen. Verkstaden ligger i industriområdet Sörby Urfjäll i Gävle.

–Det blir en spännande resa framöver där vi tillsammans med Werksta kommer fortsätta att utveckla verksamheten. Vi delar definitivt synen på vikten av att leverera högkvalitativ skadeservice i en god arbetsmiljö, säger Niklas Silén.

– Vår strategi är att fortsätta att växa Werksta-kedjan i Norden, såväl genom förvärv som organiskt. Vi vill bli rikstäckande i Sverige och att etablera oss längs Norrlandskusten, ligger helt i linje med våra expansionsplaner, avslutar Catherine Sahlgren.

Mer information, vänligen kontakta:
VD och koncernchef Catherine Sahlgren

Tel: +46 70 985 85 03

E-post: catherine.sahlgren@werksta.com

Om Werksta

Werksta är Nordens ledande skadeverkstadskedja med över 90 verkstäder i Sverige, Finland och Norge. Koncernen sysselsätter cirka 1 200 anställda och omsatte över 2 miljarder kronor år 2022. Werksta vill vara försäkringsbolagens och bilisternas förstahandsval vid skada på bilen och bolagets mål är att uppnå den högsta kundnöjdheten i branschen.