Pressreleaser 02.05.2024

Werksta köper Lidström & Enqvist i Sollefteå och kedjan utökas till totalt 31 verkstäder i Sverige.

-Werksta har vuxit kraftigt under de senare åren och vi är glada över att ytterligare öka tillgängligheten för våra kunder och etablera oss med fler enheter i Norrland. Vi förvärvar ett välskött företag och välkomnar alla medarbetare och kunder till Werksta, säger Joel Granath, VD och koncernchef, Werksta.

Lidström & Enqvist sysselsätter 20 personer och har en årsomsättning på cirka 30 miljoner. 2010 tog de nuvarande ägarna Jörgen Hellström och Magnus Lidström över verksamheten och man är nu en komplett service- och skadeverkstad (plåt, plast och lackering). Verksamheten är auktoriserad för Mercedes-Benz och Toyota, samt är en Tesla Approved Body Shop.

– Vi är glada och stolta över vad vi, tillsammans med våra medarbetare, har åstadkommit sedan vi tog över verksamheten 2010. När vi nu går vidare som en del i Werksta, ser vi med tillförsikt fram emot att kombinera vår starka lokala förankring och höga servicenivå, med Werkstas resurser och kompetenser, säger Jörgen Hellström och Magnus Lidström.

– Vår avsikt är att fortsätta att växa Werksta-kedjan i Norden, såväl genom förvärv som organiskt. Vi vill bli rikstäckande i Sverige och att fortsätta etablera oss i Norrlandsregionen, ligger helt i linje med våra expansionsplaner, avslutar Joel Granath.

 

Mer information, vänligen kontakta:
VD och koncernchef Joel Granath

Tel: +46 70 548 20 37

E-post: joel.granath@werksta.se

Om Werksta

Werksta är Nordens ledande skadeverkstadskedja med 100 verkstäder i Sverige, Finland och Norge. Koncernen sysselsätter cirka 1 400 anställda och omsatte 3 miljarder kronor år 2023. Werksta vill vara försäkringsbolagens och bilisternas förstahandsval vid skada på bilen och bolagets mål är att uppnå den högsta kundnöjdheten i branschen.