autoklinikka ostaa alppilan autohuolon - Werksta

Pressreleaser 20.09.2021

Werksta stärker sitt servicenätverk i huvudstadsregionen i Helsingfors genom att dotterbolaget Autoklinikka förvärvar Alppilan Autohuolto. Genom förvärvet ökar Werkstas utbud av verkstäder i Helsingforsregionen till totalt tolv. Samtidigt, mitt i transformationen inom bilindustrin, utökar Werksta sitt fabrikssamarbete för flera bilmärken.

Werkstas dotterbolag Autoklinikka-yhtiöt Oy, känd som en ledande aktör inom bilskadebranschen, stärker sitt servicenät genom att förvärva Alppilan Autohuolto Oy. Alppilan Autohuolto är en välkänd och respekterad bilservicekedja med full service på tre platser och med mer än 20 års driftshistoria. Alppilan Autohuoltos enheter fungerar som auktoriserade servicecenter som är godkända av ledande biltillverkare (Mercedes Benz, Volkswagen, Škoda, Renault, Toyota, Dacia, Hyundai, Isuzu, Peugeot, Citroën och Suzuki), och tillhandahåller underhålls- och reparationstjänster samt tjänster relaterade till servicekontrakt. Företagets anläggningar ligger i Alppila, Pitäjänmäki och Konala. Förutom serviceunderhåll erbjuder Alppilan Autohuolto sina kunder skadereparationer och däckhotellservice.

– Vi har samarbetat med Alppilan Autohuolto länge och företaget är välkänt för oss. Utgångspunkten för båda verksamheterna är kundfokus. Av denna anledning tror vi att vi tillsammans kan betjäna våra kunder i Helsingfors storstadsregion ännu bättre, säger Patrik Puskala, vd för Werkstas finska dotterbolag Autoklinikka.

– Bilindustrin genomgår en transformation, vars mest synliga tecken är elektrifiering, förändringar i strukturen för den traditionella bilhandeln och tillväxten av specialiserade aktörer. Man kan se att bilfabrikerna kommer att öka sin egen roll i leveranskedjan i framtiden och sträva efter att komma närmare slutkunderna. Med detta förvärv kommer vi att kunna utöka fabrikssamarbetet med flera nya märken för oss, fortsätter Puskala.

Grundaren av företaget, Taneli Hakkarainen, var ensam ägare i Alppilan Autohuolto till Autoklinikka. Efter transaktionen kommer Alppilan Autohuolto att fortsätta under eget namn och Hakkarainen kommer att fortsätta leda verksamheten.

– Jag har utvecklat Alppilan Autohuolto tillsammans med vår utmärkta personal i mer än 20 år. Under denna tid har Alppilan Autohuolto vuxit till den ledande privata operatören i huvudstadsregionen i Helsingfors, med fokus på serviceunderhåll. Det var mycket viktigt för mig att hitta en bra efterträdare för företaget. Autoklinikka var det primära alternativet och jag är glad att vi tillsammans kan utveckla vår verksamhet till en ny nivå, säger Hakkarainen.

Mer information:

Vid frågor kontakta
Koncernchef Catherine Sahlgren
Tel: +46 70 985 85 03, E-post: catherine.sahlgren@werksta.se

Patrik Puskala, VD Autoklinikka
Tel: +358 50 594 4085, E-post: patrik.puskala@autoklinikka.fi

Werksta är Nordens ledande skadeverkstadskedja med över 70 verkstäder i Sverige, Finland och Norge. Koncernen sysselsätter 800 yrkesutbildade och omsatte över 1,2 miljarder SEK år 2020. Werksta vill vara försäkringsbolagens och bilisternas förstahandsval då bilen skadas och bolagets mål är att uppnå den bästa kundnöjdheten i branschen.

Alppilan Autohuolto är den ledande privata, märkesfokuserade aktören i huvudstadsregionen i Helsingfors, med varumärken såsom Mercedes Benz, Volkswagen, Škoda, Renault, Toyota, Dacia, Hyundai, Isuzu, Peugeot, Citroën och Suzuki. Företagets omsättning beräknas bli cirka 13 MEUR i år och man sysselsätter 80 proffessionella inom sitt område. Varje år betjänar Alppilan Autohuolto cirka 30 000 kunder på sina tre kontor i huvudstadsregionen i Helsingfors.