werksta skadeverkstad fyrislund uppsala

Pressreleaser 07.10.2021

Werksta, Nordens ledande skadeverkstadskedja, etablerar sig i Uppsala genom förvärvet av Skadeverkstad Uppsala. Förvärvet innebär en fortsatt expansionen av Werkstas verksamhet i Sverige där kedjan utökas till totalt 18 verkstäder.

– Skadeverkstad Uppsala är en välkänd och respekterad verkstad med en modern bilskadeanläggning och mycket kompetent personal. Uppsala är en viktig ort där vi länge velat etablera oss och genom förvärvet får vi möjlighet att möta våra kunders behov i Sveriges fjärde största stad, säger Catherine Sahlgren, VD och koncernchef, Werksta.

Skadeverkstad Uppsala grundades 2019 med en årsomsättning om cirka 15 miljoner kronor och har idag tio medarbetare. Företaget bedrivs i moderna lokaler i attraktivt läge i Uppsala och precis som flera av verkstäderna inom Werksta, är Skadeverkstad Uppsala auktoriserad partner för skadereparationer för Tesla. Werkstas avsikt är att tillsammans med befintlig personal expandera verkstadens verksamhet.

– Vår strategi är att fortsätta växa Werkstakedjan i Norden genom både organisk tillväxt och förvärv. Skadeverkstad Uppsala är en viktig pusselbit precis som vårt förvärv av finska Alppilan Autohulto i september, avslutar Catherine Sahlgren.

 

Mer information, vänligen kontakta:
VD och koncernchef Catherine Sahlgren

Tel: +46 70 985 85 03

E-post: catherine.sahlgren@werksta.se

 


Om Werksta
Werksta är Nordens ledande skadeverkstadskedja med över 75 verkstäder i Sverige, Finland och Norge. Koncernen sysselsätter 800 anställda och omsatte över 1,2 miljarder SEK år 2020. Werksta vill vara försäkringsbolagens och bilisternas förstahandsval då bilen skadas och bolagets mål är att uppnå den bästa kundnöjdheten i branschen.