Pressreleaser 18.04.2023

Werksta etablerar sig i Värmland genom att köpa Autoskador i Karlstad AB. Förvärvet ligger i linje med Werkstas ambition att fortsätta expansionen i Sverige, där kedjan nu utökas till totalt 24 verkstäder.

– Vi är glada över att få välkomna Autoskadors medarbetare och kunder till Werksta, säger Catherine Sahlgren, VD och koncernchef, Werksta. Vår ambition är att med utgångspunkt i dagens välskötta och välrenommerade verksamhet fortsätta att utveckla Autoskador.

Säljare är Warnestad Invest AB, som startade bolaget 2016. Verksamheten utgörs av en komplett skadeverkstad för plåt-, lack- och plastarbeten. Autoskador, som ligger i Gräsdalen i västra Karlstad, omsätter cirka 40 miljoner kronor på årsbasis och har 20 anställda. Underauktorisationer finns för Kia, BMW, Mini, Ford, Fiat, Citroën, Subaru, Honda, Peugeot, Hyundai och Mitsubishi.

– Vår strategi är att fortsätta att växa Werksta-kedjan i Norden, såväl genom förvärv som organiskt. Vi vill bli rikstäckande i Sverige och att etablera oss med en stark plattform i Värmland, där vi inte funnits tidigare, ligger helt i linje med våra expansionsplaner, avslutar Catherine Sahlgren.

 

Mer information, vänligen kontakta:
VD och koncernchef Catherine Sahlgren

Tel: +46 70 985 85 03

E-post: catherine.sahlgren@werksta.se

Om Werksta

Werksta är Nordens ledande skadeverkstadskedja med över 90 verkstäder i Sverige, Finland och Norge. Koncernen sysselsätter cirka 1 200 anställda och omsatte över 2 miljarder kronor år 2022. Werksta vill vara försäkringsbolagens och bilisternas förstahandsval vid skada på bilen och bolagets mål är att uppnå den högsta kundnöjdheten i branschen.