Anställda på follo bilskade

Pressreleaser 12.10.2021

Werksta, Nordens ledande skadeverkstadskedja fortsätter att expandera sin verksamhet i Norge genom förvärvet av Follo Bilskade AS, som driver en skade- och lackverkstad i Follo utanför Oslo. Förvärvet är Werkstas sjunde verkstad i Norge.

Werksta, som är en ledande aktör inom bilskadebranschen i Norden, stärker sitt servicenät i Norge genom att förvärva Follo Bilskade AS. Företaget grundades 1991 och var baserat på Ås under många år under namnet Ås Karosseri og Lakk AS. Follo Bilskade flyttade till nya lokaler 2019, där verkstaden genomgick en omfattande modernisering och fördubblade verkstadskapaciteten. Företaget har idag sju anställda, en omsättning på cirka 10 miljoner kronor om året och kommer att byta namn till Werksta Follo.

– Follo Bilskade levererar kvalitet och hög kundnöjdhet. Med professionella medarbetare, modern lackanläggning och ett hållbarhetsarbete certifierat av stiftelsen Miljøfyrtårn har vi goda förutsättningar att utveckla en redan välskött verkstad. Vår strategi är att fortsätta växa ytterligare i Norge, såväl som i övriga Norden, genom både organisk tillväxt och förvärv. Follo Bilskade blir den 80:e verkstaden i Werkstakedjan, och är en viktig pusselbit för oss, precis som förvärven av finska Alppilan Autohulto i september och Skadeverkstad Uppsala tidigare i oktober. Vi ser fram emot att få Rune och hans team med i laget! säger Catherine Sahlgren VD och koncernchef, Werksta.

– Vi är glada och stolta över den goda utveckling vår verkstad har haft de senaste åren. Samtidigt ser vi att det är viktigt att vara en del av en större kedja för att få möjlighet för att kunna ta nästa steg i utvecklingen och fortsätta investera i utrustning, system och utbildning för våra anställda. Därför känns det rätt att lämna över stafettpinnen till Werksta nu, säger Rune Nilsen som är ägare och verkstadschef på Follo Bilskade.

Mer information, vänligen kontakta:
VD och koncernchef Catherine Sahlgren

Tel: +46 70 985 85 03

E-post: catherine.sahlgren@werksta.se

 


Om Werksta
Werksta är Nordens ledande skadeverkstadskedja med över 80 verkstäder i Sverige, Finland och Norge. Koncernen sysselsätter 800 anställda och omsatte över 1,2 miljarder SEK år 2020. Werksta vill vara försäkringsbolagens och bilisternas förstahandsval då bilen skadas och bolagets mål är att uppnå den bästa kundnöjdheten i branschen.