Pressreleaser 29.04.2020

Urban Tibbelin tar med sig över 30 års erfarenhet från bilindustrin. Han kommer närmast från Bilia där han har arbetat som VD och nu senast som Vice Regiondirektör med ansvar för Service och Skadeverkstäderna.

Urban Tibbelin tillträder den 1 Juni 2020 som ny Operations chef i Sverige för skadeverkstadskedjan Werksta som har verksamhet i Sverige, Finland och Norge. Han kommer att stödja Werkstas fortsatta expansion i Sverige.

”Vi på Werksta är mycket glada över att idag kunna presentera Urban som ny Operations chef i Sverige.  Han har lång branscherfarenhet inom bilindustrin, ett visionärt synsätt och ett starkt fokus på tillväxt”, säger Catherine Sahlgren, Koncernchef på Werksta.

Tibbelin har en omfattande erfarenhet från bildustrin. Han har tidigare arbetat inom försäljning, ledarskap och projektledning samt serviceutveckling på Bilia, Interwheel, Däckia och MAN Truck & Bus. På Bilia var han ansvarig för att utveckla verksamheten i Stockholmregion.

”Jag har alltid brunnit lite extra för servicemarknaden. Jag ser fram emot att jobba med det kunniga Werksta-gänget och få vidareutveckla vår verksamhet i Sverige. Tillsammans med teamet vill jag utveckla verksamheten både ekonomiskt och se till att man alltid har kunden i fokus”, säger Urban Tibbelin.

Werksta Group är Nordens ledande skadeverkstadskedja med över 60 verkstäder i Sverige, Finland och Norge. Koncernen sysselsätter 700 yrkesutbildade och omsatte över 1,1 miljarder kronor år 2019. Werksta vill vara försäkringsbolagens och bilisternas förstahandsval då bilen skadas och bolagets mål är att uppnå den bästa kundnöjdheten i branschen.

MER INFORMATION:
Werksta Group, Koncernchef Catherine Sahlgren, tel. +46 70 985 85 03,
E-post: catherine.sahlgren@werksta.se