Pressreleaser 23.11.2018

Den 21/11 tillträdde Johan Schilow posten som Country Director för Werksta Sweden AB. Johan har en lång och gedigen erfarenhet från tjänstesektorn, där han framgångsrikt har byggt upp och lett expansiva verksamheter.

Werksta är en fristående nordisk bilskadeverkstadskedja som grundades 2015. Werkstagruppen ägs av investeringsfonden Procuritas Capital Investors V, LP (”PCI V”) och f.d. verkstadsägare. Man har idag 24 verkstäder och totalt ca 400 medarbetare i Sverige. I koncernen ingår även finska kedjan Autoklinikka med 31 verkstäder samt två verkstäder i Norge.

Johan Schilow har erfarenhet av att leda, utveckla och driva stora kedjeverksamheter inom tjänstesektorn där låg marginal har varit ett kännetecken. Närmast kommer han från Compass Group, en av Sveriges och världens ledande aktörer inom måltidslösningar. Där var han först verksam som operativ chef och nu senast som vd. Innan dess var Johan vd för det noterade resebolaget Unlimited Travel Group, ett reseföretag som konsoliderade en fragmenterad marknad.

– Jag ser mycket fram emot att bli en del av Werksta och alla duktiga medarbetare. Bolaget befinner sig i en mycket spännande och expansiv fas med en resa som bara har börjat. I mitt uppdrag ingår fortsatt expansion och att ytterligare förbättra vår kundnöjdhet och effektivitet, säger Johan Schilow, tillträdande Country Director Werksta Sweden.

– Rekryteringen av Johan är en del av en organisationsförändring, med syftet att ta oss till nästa nivå i vår utveckling. Jag är övertygad om att hans erfarenheter tillsammans med den nya organisationen kommer att stärka bolagets verksamhet och hjälpa våra medarbetare att lyckas i sitt dagliga arbete, säger Patrik Puskala, koncernchef Werksta Nordic.

Ytterligare information:

Patrik Puskala, koncernchef Werksta Nordic
Mejl: patrik.puskala@werksta.se
Tel: +358 505 944 085

Johan Schilow, tillträdande Country Director Werksta Sweden AB,
Tel: 072-079 74 23