Pressreleaser 21.08.2020

Werksta koncernen, den största aktören i skadeverkstadsbranschen i Norden förstärker sin styrelse med en ny medlem, Bjørn Maarud. Maarud tar med sig 30 års erfarenhet av ledarskap inom serviceindustri, handel och bilbranschen till Werksta.

Norske Bjørn Maarud har mångårig branscherfarenhet från Bertel O. Steen, där han har arbetat som CEO. Han har även haft olika ledande befattningar på bland annat STAPLES och Europris.

– Maarud ger oss värdefull erfarenhet från en lång och framgångsrik karriär som VD och ordförande i olika norska och internationella företag. Vi ser Norge som en viktig tillväxtmarknad för Werksta och det är centralt för oss att ha en medlem i styrelsen som kan stötta oss i att utvecklas till en ännu starkare aktör inom skadeverkstadsbranschen, både i Norge och våra andra nordiska länder, säger Mikael Roos, ordförande i Werksta koncernens styrelse.

Maarud ser fram emot att driva Werkstas framgångsrika varumärken och bidra till koncernens expansion. Maarud är också aktiv i styrelsen i den norska frisörskedjan Cutters, där han medverkar som ordförande. Werksta koncernen ägs av investeringsfonden Procuritas Capital.

– Jag har alltid brunnit för varumärken som vill uppnå den bästa kundnöjdheten i branschen. Werksta är ett spännande företag med en stark ägare bakom vars ambition är att aktivt bidra till omstruktureringen av en industri med goda tillväxtmöjligheter i framtiden, betonar Bjørn Maarud.

Werksta Group är Nordens ledande skadeverkstadskedja med över 60 verkstäder i Sverige, Finland och Norge. Koncernen sysselsätter 700 yrkesutbildade och omsatte över 1,1 miljarder kronor år 2019. Werksta vill vara försäkringsbolagens och bilisternas förstahandsval då bilen skadas och bolagets mål är att uppnå den bästa kundnöjdheten i branschen.

MER INFORMATION:
Mikael Roos
Styrelsens ordförande, Werksta
tfn. +46 70 864 28 02