Pressreleaser 12.01.2024

Den 1 februari tillträder Joel Granath som ny koncernchef för skadeverkstadskedjan Werksta. Joel Granath kommer senast från Scania, där han sedan 2015 varit SVP för Scania Power Solutions. Han efterträder Catherine Sahlgren.

Werksta Group är Nordens ledande skadeverkstadskedja med 100 verkstäder i Sverige, Finland och Norge. Koncernen sysselsätter 1 400 personer och omsatte nästan 3 miljarder kronor 2023.

”Vi befinner oss idag i en bra situation för att accelerera byggandet av Nordens bästa skadeverkstadsföretag tillsammans med vår nya VD, Joel Granath. Vi är väldigt glada att välkomna honom till Werksta och är övertygade om att Joel, med sin bakgrund på Scania, har rätt erfarenhet och kunskaper för att leda Werksta in i framtiden”, säger Mattias Feiff, Styrelseordförande, Werksta, och fortsätter ”Å styrelsens vägar vill jag också rikta ett stort tack till Werkstas nuvarande VD, Catherine Sahlgren för hennes ovärderliga insats för Werkstas resa. Under Catherines tid som VD har Werksta stärkt sina positioner i alla marknader och bolagets omsättning har nästan trefaldigats.”

”Det ska bli fantastiskt kul att lära känna Werksta och teamet som jobbar här. Jag är mycket glad över den här möjligheten, efter att ha följt Werksta från utsidan är jag imponerad av den snabba tillväxten. Bolaget har en spännande vision och strategi, och jag ser framemot att fortsätta resan”, säger Joel Granath.

Joel Granath har gedigen ledar- och branscherfarenhet från mer än 25 år på Scania. Sedan 2015 är han SVP för Scania Power Solutions, och innan dess, VP för Product Management Trucks. Joel erhåller en MSc i Mechanical Engineering, Industrial Economics and Management från Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm.

För mer information kontakta:

Mattias Feiff, Styrelseordförande Werksta, 070 620 84 36, Mattias.feiff@procuritas.com

Ylva Swenzén, Chef marknad och kommunikation, 070-4296270, ylva.swenzen@werksta.se