Pressreleaser 30.06.2017

Werkstagruppen har förvärvat Göteborgs Lackcenter AB, Göteborgs Lackcenter Högsbo AB samt Göteborgs Lackcenter Tagene AB (”Göteborgs Lackcenter”), med verkstäder i Kungälv, Torslanda, Hisings Kärra, Västra Frölunda och Kungsbacka. I samband med transaktionerna har de tidigare ägarna blivit delägare i Werkstagruppen.

”Kompetent personal och tydligt fokus på kvalitet har resulterat i nöjda kunder och goda relationer till återförsäljare och försäkringsbolag. Detta har möjliggjort att vi på bara några år har vuxit Göteborgs Lackcenter från en anläggning i Hisings Kärra till fem anläggningar som täcker hela Göteborgsområdet. Vi ser fortsatt mycket goda möjligheter att expandera verksamheten och vi har valt att göra detta som en del i Werkstagruppen”, säger Marko Kreivi, grundare och VD i Göteborgs Lackcenter.

”Vi är mycket glada över att Göteborgs Lackcenter nu ingår i Werkstagruppen. Med fem anläggningar i och omkring Göteborg ger Göteborgs Lackcenter Werkstagruppen en stark närvaro i en attraktiv region. VD Marko Kreivi och övriga medarbetare har målmedvetet utvecklat Göteborgs Lackcenter till den regionala marknads- och kvalitetsledaren. Det tål att nämnas att Göteborgs Lackcenter är den verkstad som sedan 2014 har uppvisat bäst resultat i Trafikförsäkringsföreningens nationella granskning av skadeverkstäder. Tillsammans med Marko och övriga medarbetare ser vi nu fram emot att fortsätta att utveckla verksamheterna med fortsatt fokus på kundnöjdhet och kvalitet”, säger Patrik Puskala, Koncernchef i Werkstagruppen.

Om Göteborgs Lackcenter
Göteborgs Lackcenter är Västsveriges största oberoende skadeverkstad med totalt ca 60 anställda och en årsomsättning 2016 om ca 70 miljoner kronor. Verkstäderna är underauktoriserade för KIA, Mazda, Subaru, Hyundai, Porsche, Opel, SAAB, Chevrolet, Citroën och Iveco. Verksamheterna bedrivs i ändamålsenliga lokaler i Kungälv, Torslanda, Hisings Kärra, Västra Frölunda och Kungsbacka.

Om Werkstagruppen
Werkstagruppen är Sveriges ledande fristående skadeverkstadskedja. För närvarande består Werkstagruppen av 20 verkstäder i Stockholm, Göteborg, Örebro, Norrköping, Linköping och Helsingborg. Vårt mål är att inom några år vara en kedja med 40-50 anläggningar i Sverige. Med hög tillgänglighet och god service vill vi leverera branschens högsta kundnöjdhet och vara såväl försäkringsbolagens som slutkundernas förstahandsval vid skada. I Werksta-gruppen ingår även Autoklinikka, Finlands ledande skadeverkstadskedja, med 31 verkstäder. Werksta-gruppen ägs av investeringsfonden Procuritas Capital Investors V, LP (”PCI V”) och f.d. verkstadsägare.

Om PCI V
PCI V är en investeringsfond med fokus på medelstora företag i Norden. Fonden förvaltar mer än två miljarder kronor, vilka i huvudsak kommer från Europeiska institutioner. Procuritas Partners AB och Procuritas GmbH är rådgivare till PCI V. Sedan starten 1986 har Procuritas, genom olika fonder, genomfört ca 35 plattforms-investeringar och ca hundra tilläggsinvesteringar.

För ytterligare information:
Patrik Puskala, Koncernchef, Werkstagruppen, tel: +358 505 944 085