mopedbil ligier grå

Pressreleaser 22.09.2021

Enligt Trafikverkets statistik fanns det 14 000 registrerade mopedbilar i Sverige 2020 och antalet fortsätter att öka. Sveriges ledande skadeverkstadskedja, Werksta, är den första riksomfattande aktören som svarar mot konsumenternas behov av professionell skadereparation av mopedbilar. Werksta har nu ingått avtal med Dealy, generalagenten för varumärkena Ligier och Microcar i Sverige.

Mopedbilar blir en allt vanligare syn, särskilt i svenska storstäder. Enligt Trafikverket har antalet mopedbilar i Sverige ökat med 312 procent på tio år, i vissa kommuner med upp till 1 500 procent. Den vanligare förekomsten har också ökat antalet olyckor och därmed behovet av skadereparationer för mopedbilarna.

– Mopedbilar är en stor investering, och hittills har få skadeverkstäder tagit emot sådana. Vi är mycket glada över att Werksta, som har mycket omfattande erfarenhet av plastreparationer och har riksomfattande verksamhet, nu blir partner till oss. Samarbetet låter allt fler välja reparation för sin mopedbil i stället för inlösen, vilket är en bättre lösning för både bilägaren och miljön, säger Axel Bunner, Försäljningschef på generalagenten Dealy.

Urban Tibbelin, Operations Manager på Werksta, tycker att det är viktigt även ur säkerhetssynpunkt att mopedbilsägarna nu kan anlita en aktör som är specialist på skadereparationer.

– Vi utgår alltid från att bilarna ska repareras så att de blir lika säkra som före olyckan. Vår omfattande erfarenhet har låtit oss utveckla plastreparationsmetoder som tar mindre tid och samtidigt är bättre ur ett hållbarhetsperspektiv, konstaterar Urban.

Eftersom tillgången på skadereparationer för mopedbilar har varit liten, hoppas man nu att samarbetet också ska ha en positiv effekt på försäkringspremierna.

– När det gäller premier för mopedbilar är det positivt att skadereparation blir vanligare, för reparation är så gott som utan undantag billigare än inlösning. När vi samarbetar direkt med Dealy och Ligier Group kan vi dessutom säkra tillgången till reservdelar, vilket gör verksamheten ännu mer effektiv, konstaterar Tibbelin.

Det har varit mycket diskussion om mopedbilarnas säkerhet i Sverige och tillverkarna Ligier och Microcar har lagt till många säkerhetsförbättrande egenskaper i sina bilar.

– De bilar som Ligier Group tillverkar, Ligier och Microcar är uppbyggda med en rörramskonstruktion i aluminium. Bilen har även extra krockskyddsbalkar i dörrarna för att ge förare och passagerare extra skydd vid sidokollision. Ligier och Microcars mopedbilar är fortfarande ensamma på marknaden om att ha airbags, förklarar Axel Bunner på Dealy.

Mer information:

Vid frågor kontakta Urban Tibbelin, Operations Chef, Werksta Sverige
Tel: +46 72 070 70 97, E-post: urban.tibbelin@werksta.se