Pressreleaser 03.10.2016

Werkstagruppen har förvärvat Berga Bilrikt AB och i samband med transaktionen har de tidigare ägarna blivit delägare i Werkstagruppen.

”Stefan och Jenny Jansson och deras personal i Helsingborg har i Berga Bilrikt byggt upp en mycket fin verksamhet med kvalitet och kundnöjdhet som tydliga ledord. Berga Bilrikt är t.ex. en av ett fåtal Porsche-auktoriserade verkstäder i Sverige och den, för närvarande, enda verkstaden i Sverige som är auktoriserad för att reparera strukturskador på Jaguar och Land Rover. Vi är mycket glada att över att Berga Bilrikt nu ingår i Werkstagruppen och vi ser fram emot att tillsammans med gamla och nya medarbetare och kunder utveckla och växa verksamheten ytterligare”, säger Urban Magnusson, VD i Werkstagruppen.

Om Werkstagruppen
Werkstagruppen är Sveriges ledande fristående skadeverkstadskedja. För närvarande består Werkstagruppen av 11 verkstäder i Stockholm, Örebro, Norrköping, Linköping och Helsingborg. Vårt mål är att inom några år vara en kedja med 40-50 anläggningar i Sverige. Med hög tillgänglighet och god service vill vi leverera branschens högsta kundnöjdhet och vara såväl försäkringsbolagens som slutkundernas förstahandsval vid skada. I Werkstagruppen ingår även Autoklinikka, Finlands ledande skadeverkstadskedja, med 14 egna verkstäder och ytterligare 15 franchise- och partnerverkstäder. Werkstagruppen ägs av investeringsfonden Procuritas Capital Investors V, LP (”PCI V”) och f.d. verkstadsägare.

Om PCI V
PCI V är en investeringsfond med fokus på medelstora företag i Norden. Fonden förvaltar mer än tre miljarder kronor, vilka i huvudsak kommer från Europeiska institutioner. Procuritas Partners AB och Procuritas GmbH är rådgivare till PCI V. Sedan starten 1986 har Procuritas, genom olika fonder, genomfört ca 35 plattforms-investeringar och ca hundra tilläggsinvesteringar.

För ytterligare information:
Urban Magnusson, VD, Werkstagruppen, tel: 070-675 77 50
Björn Lindberg, Styrelseordförande, Werkstagruppen, tel: 08-546 143 00