Werksta är Sveriges största och ledande specialist på bilskador. Stor eller liten skada spelar ingen roll. Vi går grundligt tillväga vid skadebesiktningen för att upprätta en komplett åtgärdskalkyl som ska godkännas av dig eller ditt försäkringsbolag. Våra specialister inom plåtslageri, plastarbeten, lackering, konstruktion, teknik och glas jobbar under bästa tänkbara förutsättningar. Vårt kunnande och vår höga standard har gjort oss till en regelbundet anlitad partner av Tesla, Aston Martin, Bentley, BMW, Mercedes, Audi, VW, Jaguar, Land Rover m.fl. Vi vågar påstå att det inte finns något vi inte klarar av att åtgärda så länge det är ekonomiskt försvarbart. Werksta driver för närvarande 24 verkstäder i Stockholm, Göteborg, Örebro, Södertälje, Norrköping, Linköping, Helsingborg, Ängelholm och Malmö och utvärderar kontinuerligt förvärv av nya verkstäder.

Nyheter

PRESSMEDDELANDE

18.11.23

NY COUNTRY DIRECTOR FÖR WERKSTA SWEDEN

Den 21/11 tillträdde Johan Schilow posten som Country Director för Werksta Sweden AB. Johan har en lång och gedigen erfarenhet från tjänstesektorn, där han framgångsrikt har byggt upp och lett expansiva verksamheter.

Werksta är en fristående nordisk bilskadeverkstadskedja som grundades 2015. Werksta-gruppen ägs av investeringsfonden Procuritas Capital Investors V, LP (”PCI V”) och f.d. verkstadsägare. Man har idag 24 verkstäder och totalt ca 400 medarbetare i Sverige. I koncernen ingår även finska kedjan Autoklinikka med 31 verkstäder samt två verkstäder i Norge.

Johan Schilow har erfarenhet av att leda, utveckla och driva stora kedjeverksamheter inom tjänstesektorn där låg marginal har varit ett kännetecken. Närmast kommer han från Compass Group, en av Sveriges och världens ledande aktörer inom måltidslösningar. Där var han först verksam som operativ chef och nu senast som vd. Innan dess var Johan vd för det noterade resebolaget Unlimited Travel Group, ett reseföretag som konsoliderade en fragmenterad marknad.

– Jag ser mycket fram emot att bli en del av Werksta och alla duktiga medarbetare. Bolaget befinner sig i en mycket spännande och expansiv fas med en resa som bara har börjat. I mitt uppdrag ingår fortsatt expansion och att ytterligare förbättra vår kundnöjdhet och effektivitet, säger Johan Schilow, tillträdande Country Director Werksta Sweden.

– Rekryteringen av Johan är en del av en organisationsförändring, med syftet att ta oss till nästa nivå i vår utveckling. Jag är övertygad om att hans erfarenheter tillsammans med den nya organisationen kommer att stärka bolagets verksamhet och hjälpa våra medarbetare att lyckas i sitt dagliga arbete, säger Patrik Puskala, koncernchef Werksta Nordic.

Ytterligare information:
Patrik Puskala, koncernchef Werksta Nordic
Mejl: patrik.puskala@werksta.se
Tel: +358 505 944 085

Johan Schilow, tillträdande Country Director Werksta Sweden AB
Tel: 0733-16 75 80

PRESSMEDDELANDE

18.08.16

NORDENS LEDANDE BILSKADEVERKSTADSKEDJA EXPANDERAR TILL NORGE

Werksta Gruppen meddelar idag att de förvärvat Bulk Bilskadeservice AS.  Bulk är verksamma i Oslo och är en viktig, oberoende aktör på den norska verkstadsmarknaden som specialiserar sig på reparation av kollisionsskador. Efter förvärvet kommer Werksta utgöra ett nätverk av 60 verkstäder över hela Norden.

Den kraftigt växande Werksta Gruppen expanderar nu till den norska marknaden genom förvärvet av Bulk Bilskadeservice AS från dess nuvarande ägare Lasse Skaret och Trung Le. Båda ägarna kommer att fortsätta arbeta för Werksta. Bulk har verkstäder i centrala Oslo och i Gjerdrum nära Gardemoens flygplats. Verkstäderna har tillsammans 25 anställda experter i Norge.

— Vi har analyserat den norska marknaden för kollisionsskadereparationer under en längre tid och letat efter entreprenörer vars verksamhet drivs av kvalitet och en målsättning att erbjuda den bästa kundservicen i branschen på samma sätt som Werksta, säger Patrik Puskala, koncernchef på Werksta Nordic. Bulks ägare, Lasse Skaret och Trung Le, och deras skickliga team imponerade verkligen på oss.

Lasse Skaret och Trung Le har sedan Bulk grundades 1970 etablerat företaget som en mycket viktig spelare bland oberoende verkstäder i Norge. Bulk har avtal med många biltillverkare och försäkringsbolag och är auktoriserade för strukturell reparation av exempelvis Tesla och Hyundai.

— Vi har under en längre tid haft målsättningen att expandera vår verksamhet i Norge och vi tror att Werksta kommer att vara en mycket stark och kompetent partner för den tillväxten, säger Lasse Skaret, vd på Bulk. Den traditionella bilreparationsbranschen genomgår just nu en rad stora förändringar som kräver stora investeringar i utrustning och utbildning. Tack vare nätverket Werksta har i Norden kan vi nu dela erfarenheter, resurser och tillvägagångssätt med varandra över landsgränserna.

I Sverige arbetar Werksta Gruppen under varumärket Werksta och i Finland under varumärket Autoklinikka. Under de senaste två åren har Werksta Gruppen fördubblat sin verksamhet. Enligt Puskala svarar Werksta på önskemålen från sina kunder och försäkringsbolag genom en stark expansion i hela Norden. Institutionella kunder uppskattar möjligheten att utveckla samarbeten med en stark partner över större geografiska områden.

— En stor del av kollisionsskadereparationerna görs i stor utsträckning i anslutning till bilförsäljare, medan situationen på andra större marknader till 80-90 procent bygger på reparationer i verkstäder, säger Puskala. Vi ser att marknaderna förändras i Norden på samma sätt och strävar efter att Werksta ska vara den främsta partnern för både försäkringsbolag och bilförsäljare.

Ytterligare information
Patrik Puskala, koncernchef, Werksta Nordic, mail. patrik.puskala@autoklinikka.fi tel. +358 505 944 085

Om Bulk
Bulk är en av de viktigaste oberoende verkstadsaktörerna inom kollisionsskadereparationer i Norge. Bulk har 25 anställda och rapporterade en nettoförsäljning på 55 miljoner NOK under 2017. Verkstaden i Ensjoe är partner till alla större försäkringsbolag och är auktoriserad för strukturell reparation av Tesla och Hyundai.

WERKSTA GROUP
Werksta Gruppen är Sveriges ledande fristående bilskadeverkstadskedja. För närvarande består Werksta Gruppen av 24 verkstäder i Stockholm, Göteborg, Örebro, Södertälje, Norrköping, Linköping, Helsingborg, Ängelholm och Malmö. Vårt mål är att inom några år vara en kedja med 40-50 anläggningar i Sverige. Med hög tillgänglighet och god service vill vi leverera branschens högsta kundnöjdhet och vara såväl försäkringsbolagens som slutkundernas förstahandsval vid skada. I Werksta Gruppen ingår även Autoklinikka, Finlands ledande skadeverkstadskedja, med 31 verkstäder. Werksta Gruppen omsätter cirka 850 miljoner kronor, varav den svenska delen omsätter cirka 550 miljoner kronor och har ca 400 medarbetare.

PRESSMEDDELANDE

18.03.26

Werksta fortsätter att växa inom skadereparationer

Werksta Gruppen fortsätter att stärka sin position på den svenska verkstadsmarknaden genom köp av ytterligare en kvalitetsverkstad. Genom förvärvet av Folkadoktorn närmar sig Werksta Gruppen sitt mål att vara ett ”center of excellence” för alla varumärken.

Werksta Gruppen har sedan 2015 förvärvat ett antal kvalitetsverkstäder för att bygga en nationell skadereparationskedja. Idag består Werksta Gruppen av 24 kvalitetsverkstäder i Sverige och samarbete finns med alla större försäkringsbolag. Målet är att ha 40-50 verkstäder år 2021. Folkadoktorn är därför ett viktigt strategiskt förvärv.

Läs mer >