Hyrbil

Vi erbjuder en ersättningsbil under tiden som ni har er bil inlämnad på verkstaden. Vi använder bilar från SIXT. Vi har allt från små bilar till stora kombi och även skåpbilar i flera storlekar.

Ring oss gärna så hjälper vi er med er bokning i samband med verkstadsbesöket.

SIXT tel: 08-858500
haninge@sixt.se

Klicka för att boka hyrbil hos SIXT

Nyhetsbrev

Prenumerera på den senaste informationen via e-mail från Volvo

Gör som 200 000 andra och få nyheter, erbjudanden och exklusiva reportage direkt till din inkorg. Teckna dig för nyhetsbrevet genom att klicka på länken ”Registrera ny prenumeration” så får du löpande information om produkter och tjänster via e-mail från Volvo. Vår målsättning är att nyhetsbrevet skall komma ut månadsvis, med undantag för semestermånaden juli.

När du registrerar dig ber vi dig fylla i en del uppgifter om ditt bilintresse, ditt nuvarande bilinnehav och dina eventuella planer på att byta bil. Dessa uppgifter kan vi komma att använda för att sända erbjudanden till dig. Vi kommer inte att lämna ut dina uppgifter till någon tredje part.

Försäkring

Den bästa försäkringen för en bra bil!

Vi har mer än 50 års erfarenhet av Volvo som startade oss 1959. Och vi gör allt för att ditt bilägande ska bli så tryggt och bekvämt som möjligt. Därför finns vi tillhands på mer 125 ställen runt om i landet, i direkt anslutning till din Volvoverkstad.

Men det finns fler skäl till att ha din Volvo försäkrad hos oss, så här gör vi en bra bil bättre:

 • Experter på Volvo – tack vare vårt unika samarbete med Volvo får du en enkel och smidig skadehantering. Anmälan, besiktning och bokning av hyrbil etc. kan göras direkt hos Volvoverkstaden.
 • Vi är det enda bolaget som garanterar reparation med Volvo OriginalT.
 • 0 kronor i självrisk vid glasreparation. Om du får ett stenskott eller en annan skada på bilglaset kostar det ingenting att laga det hos en auktoriserad Volvoverkstad.
 • Maskinskadeförsäkringen – om du jämför vår försäkring med konkurrenterna upptäcker du att vår maskinskadeförsäkring även ersätter följdskador. Ett exempel: Vi ersätter motorns kylsystem. Om det går sönder blir det oftast följdskador och en mycket dyr affär. En del andra bolag ersätter bara orsaken, men inte följdskadorna. Men det gör vi.

För dig som har köpt din Volvo i Svensk Volvohandel gäller maskinskadeförsäkringen till dess bilen körts 15 000 mil eller tills bilen är 8 år. Om du köpt din bil på annat sätt gäller försäkringen till dess bilen körts 10 000 mil eller blir 8 år.

 • Är du försäkrad i Volvia och råkar ut för en skada där du behöver använda både bil- och hemförsäkringen, betalar du bara en självrisk.
 • Du kan månadsbetala din försäkring utan extra kostnad via ditt Volvokort.
 • Har du dessutom Volvo Billån får du rabatt på försäkringen.

Volvo står för säkerhet, vi för trygghet och du för ett klokt val!

Garantier

Ett tryggare och enklare bilägande

I varje ny Volvo ingår garantier som ska göra ditt bilägande så tryggt och bekvämt som möjligt. Därför är en av världens säkraste bilar förmodligen även en av de tryggaste.

Volvo Assistans
Volvohandlaren via Volvia förlänger Volvo Assistans med ett år i taget efter utförd Volvo Original Service till dess att bilen blir tio år.

Två års nybilsgaranti
Gäller för bil och utrustning som omfattas av ditt köpeavtal. Säljaren svarar för eventuella fel som uppkommer inom två år efter leveransdagen.

Tre års vagnskadegaranti
Om bilen skadas genom yttre olyckshändelse, trafikolycka eller skadegörelse av tredje part inom tio år från första registreringsdagen betalar garantin reparationskostnaderna, med avdrag för självrisk (gäller enbart svensksålda bilar).

Tolv års garanti vid genomrostning (XC90 åtta år)
Garantin omfattar delar av kaross och bärande chassikomponenter som utsatts för genomrostning inom tolv år (XC90 åtta år) från leveransdagen.

Servicegaranti
Vi garanterar alltid att din service utförs fackmässigt. Om något fel skulle uppstå på det som åtgärdats enligt serviceprotokollet inom tolv månader eller till nästa rekommenderade servicetillfälle så tar vi hand om det helt kostnadsfritt, med fri lånebil under tiden. (Max 5 mils körning.)

Volvo Assistans

EN EXTRA VÄN PÅ VÄGEN

I alla nya Volvobilar* ingår ett års fri Volvo Assistans. Det innebär att vi lovar att hjälpa dig så fort du får problem med din bil. Dygnet runt och i alla västeuropeiska länder. Det kan vara allt från att bistå vid däckbyte om du får punktering i mörker och ösregn på motorvägen, till att bärga bilen och se till att du får boende eller flyg betalt medan den repareras.

VOLVO ASSISTANS I UPP TILL 11 ÅR!

Efter att din Volvo fyllt ett år förlängs Volvo Assistans med ett år kostnadsfritt varje gång du utför en Original Service enligt Volvos rekommenderade serviceprogram på en auktoriserad Volvoverkstad. Förlängningen sker automatiskt fram tills att din Volvo fyller tio år. Med andra ord kan du njuta av den här extra tryggheten i ända upp till elva år. En av marknadens absolut starkaste Assistanslösningar.*

Läs mer om villkoren HÄR.

* Exklusive taxi och bilar för för korttidsuthyrning.

Volvo on call

Volvo On Call finns nu som en genialisk mobilapp så att du kan ”fjärrstyra” din nya Volvo. Den är spännande, praktisk och sensationell. Lås bilen, hitta bilen, kolla instrumentbrädan och ställ in kupévärmaren med en enkel knapptryckning på din iPhone eller Android. Du är mobil, uppdaterad och har koll. Mobilappen Volvo On Call ger dig en helt ny relation till din bil.
Hämta appen på Apples AppStore eller Google Play. Prova appen i demo-läge om du inte har din nya Volvo 2012 än.

Läs mer om Volvo On Call för mobilen HÄR

Volvo On Call – Övrigt

Automatiskt kollisionslarm
Om en krockkudde utlöses eller bältesförspännare aktiveras under en kollision skickas automatiskt ett larm till Volvo On Call-centret. Professionell hjälppersonal skickar då ambulans och polis till den exakta plats du befinner dig på och försöker komma i kontakt med dig via den integrerade telefonen, och hjälper dig att hålla dig lugn tills hjälpen anländer. Den här funktionen i sig är tillräckligt för att utrusta din bil med Volvo On Call. Vid en allvarlig olycka är tiden mycket viktig. Ett snabbt SOS-meddelande som det här kan få hjälpen att anlända innan olycksoffrets ”gyllene timme” har passerat.

SOS-knappen
Om du är med om en nödsituation, tryck på SOS-knappen på mittkonsolen. Den här funktionen ger dig direktkontakt med en operatör hos Volvo On Call som ser till att hjälp omedelbart skickas ut – polis, ambulans eller annan hjälp. Operatören dirigerar ambulans eller polis hela vägen till din bil via GPS-systemet, och håller kontakt med dig tills de kommer fram. Det här är en tilläggstjänst till Volvo On Call.

Fjärrupplåsning av dörr
Om du råkar låsa in dina nycklar i bilen kan Volvo On Call låsa upp bilen åt dig. Ring bara Volvo On Call kundtjänst och identifiera dig med din personliga kod. Vid en överenskommen tidpunkt låser operatören upp bilen via bilens integrerade telefon. Den här tjänsten kan spara värdefull tid och kostnaden för en låssmed, för att inte tala om din värdighet.

Fjärrstart av kupévärmare (OBS! Fungerar bara fr o m modellår 2011!)
Starta bilens kupévärmare var du än befinner dig – hemma, på jobbet, eller till och med från skidliften. Nu behöver du aldrig mer gå ut i kylan och starta den manuellt.

Fjärrstart av kupévärmare är en applikation för mobiltelefoner som stöder Java. Öppna applikationen och aktivera kupévärmaren via det grafiska användargränssnittet. Du kan starta eller stänga av kupévärmaren direkt genom att bara trycka på ”On” eller ”Off”. Eller så kan du ställa in en timer för när du vill att bilens kupé ska bli varm. Resten sköts av applikationen, Volvo On Call och bilens kupévärmarsystem.

Hur hjälpen hittar dig
Hjälp finns alltid i närheten om din bil går sönder. När du trycker på knappen On Call når du en operatör på Volvo On Call som skickar en bärgningsbil ända fram till din bil. Denna kostnadsfria tjänst kan förnyas med ett abonnemang när din garanti går ut.

Stöldlarm
Om någon försöker bryta sig in i din bil larmas kundtjänst hos Volvo On Call automatiskt. Operatören ringer först personen inuti bilen på den integrerade GSM-telefonen. Om operatören efter att ha genomfört en verifieringsprocess tror att din bil används av en obehörig person kontaktas polisen som tillsammans med operatören avgör vilka åtgärder som ska vidtas.

Volvokort

Volvokort förenklar ditt bilägande

Volvo och Volvokort är en perfekt kombination. Med Sveriges populäraste bilägarkort blir livet med din bil lite enklare. Dessutom är det helt kostnadsfritt.

Allt på ett kort
Med Volvokort samlar du alla dina bilkostnader – drivmedel, service, försäkring, inköp i Volvohandeln och parkering på ett och samma kort. Du betalar månadsvis och har full kontroll på dina utgifter. Om du har bilfinansiering via Volvofinans Bank så dras även den månadskostnaden på din Volvokortsfaktura.

En mängd förmåner
Med Volvokort tankar du billigare på Tanka och OKQ8, tvättar bilen med 20 % rabatt och kan dela upp verkstadsbesök och köp i Volvohandeln på fyra månader, avgifts- och räntefritt. Du får även bonus på dina köp.

Volvokort Visa
Volvokort har Visa-koppling vilket innebär att du kan använda kortet i butiker, restauranger och uttagsautomater över hela världen. Årsavgiften är 0 kronor. Då ingår även gratis reseförsäkring. Du kan välja din egen kod.

Volvokort har Visa-koppling vilket innebär att du kan använda kortet i butiker, restauranger och uttagsautomater över hela världen. Årsavgiften är 0 kronor. Då ingår även gratis reseförsäkring. Du kan välja din egen kod.

 

Ansök om Volvokort

Service bilar upp till 6 år

VOLVO ORIGINALSERVICE – EN SERVICE FÖR DIG OCH DIN VOLVO

Allting vi gör på Volvo går ut på att göra allting så enkelt som möjligt för dig. När du lämnar bilen på service erbjuder vi därför en service utöver det vanliga, fylld med sånt som är bra både för din bil och för dig själv.

I Volvo Originalservice ingår en rad förmåner, utöver det självklara men unika – Volvo Originaldelar, Volvometoder och Volvoutbildade tekniker. Vad sägs till exempel om uppdatering till senaste mjukvara för din bil, en Personlig Servicetekniker, 24-timmars telefonservice och Volvo assistans.

STENSKOTTSLAGNING

Ett förargligt stenskott kan verkligen påverka helhetsintrycket hos en bil. Dessutom kan rutan spricka om man väljer att inte reparera skadan. Det betyder att ett stenskott måste tas på allvar. Många skador kan repareras. Andra kräver byte av rutan. Vi gör det som behövs enligt Volvos säkerhetskrav, med ett resultat som du kan lita på. Handlar det om lagning kan vi garantera att stenskottet blir i stort sett osynligt och vindrutan hel och hållbar igen.

DÄCKSKIFTE

Slit inte i onödan. Låt oss hjälpa dig skifta däck när det är dags. Varje gång vi byter kontrollerar vi samtidigt däckens kondition och meddelar dig om de behöver ersättas. Dessutom kontrollerar vi lufttrycket.

BILVÅRD

Unna din Volvo en välgörande behandling som får den att glänsa som om den vore ny. Våra specialister är skickliga hantverkare med erfarenhet, kunskap och den rätta utrustningen. Välj mellan liten, mellan eller stor rekonditionering efter behov och önskemål.

Liten:
Utvändigt – avfettning, handtvätt och avtorkning med mjuk trasa.

Mellan:
Invändigt – dammsugning av kupé och bagage, rengöring av dörrmattor, rengöring av samtliga glasrutor, avtorkning av instrumentpanel, dörrpaneler och mittkonsol samt rengöring av trösklar och dörrgångar.
Utvändigt – avfettning, handtvätt och avtorkning med mjuk trasa.

Stor:
Invändigt – dammsugning av kupé och bagage, rengöring av dörrmattor, tornadorengöring, rengöring av samtliga glasrutor, avtorkning av instrumentpanel, dörrpaneler och mittkonsol samt rengöring av trösklar och dörrgångar.
Utvändigt – avfettning, handtvätt, avtorkning, motortvätt, djuprengöring av lack, lagning av mindre stenskott i fronten samt
polering och vaxning.

Övriga bilvårdstjänster som extra tillval:
Glasbehandling, lädervård, klädseltvätt, klädselimpregnering, cab impregnering, ozonbehandling samt hund- och katthårssanering.

 

VOLVOKORT

Med Volvokort kan du handla i Volvos alla butiker och verkstäder, på Tankas drivmedelsstationer och på alla OKQ8:s anläggningar. Det betyder att du kan använda kortet på omkring 1100 tankställen landet runt. Dessutom samlar du alla dina bilutgifter på en enda räkning och betalar månadsvis – drivmedel, parkering, försäkring, reparationer, service. Och använder du kortet i Volvos butiker eller verkstäder kan du dela upp köpet på fyra månader utan ränta eller avgifter.

Nu får du upp till 1,5 bonuspoäng per krona du handlar för med ditt Volvokort. När du når 5 000 poäng får du tillsammans med din Volvokortsfaktura en värdecheck på 50 kronor som du kan använda i butik och verkstad hos din Volvohandlare.

HÄMTA- OCH LÄMNASERVICE

Ibland är tid det bästa man kan erbjuda. Med vår hämta- och lämna service får du mer handlingsfrihet och därmed tid över när du ska göra Volvo Originalservice. Tjänsten innebär att vi hämtar bilen hemma hos dig (eller på jobbet om det passar bättre) när det är dags för service. Vi tar bilnycklarna vid dörren och kommer tillbaka med bilen när den är servad och klar. Boka hos din Personliga Servicetekniker eller via kundtjänst hos din Personliga Servicetekniker.

DÄCKHOTELL

Det är inte alltid det lättaste att förvara och vårda sina däck när det inte är rätt årstid för dem. Om du väljer att säsongsförvara dem i våra däckhotell får du hjälp att hålla dem i god kondition, till ett fast pris. Förvaringen sker i en sval och mörk miljö för att öka hållbarheten.

I det fasta priset ingår även tvätt och rengöring av däck och fälgar. Det är viktigt för däckens hållbarhet och livslängd att hålla dem rena från smuts och till exempel lösningsmedel.

Läs mer om Volvo Service på volvocars.se 

 

Service bilar äldre än 6 år

Volvo Originalservice Classic – För bilar äldre än sex år

Din bil förtjänar omtanke. Även när den inte är helt ny längre. Därför introducerar vi Volvo
Originalservice Classic – för bilar äldre än sex år. Förutom en noggrann kontroll av bilen
ingår förlängd vägassistans, servicegaranti i ett år och en stämpel i serviceboken.
Det ger dig samma trygghet som du är van vid, till ett förmånligt pris.
Välkommen att boka tid hos din Volvohandlare!

VOLVO ORIGINALSERVICE CLASSIC

 • Alltid Volvo originaldelar vid service och reparationer.
 • Fri Volvo Assistans i ett år fram till att bilen är tio år. Värde 525 kr.
 • Fri uppdatering av mjukvaran
 • Personlig servicetekniker – din kontaktperson hos oss.
 • Servicegaranti på arbetet i ett helt år.
 • Stämpel i serviceboken är värdefullt när du ska sälja din bil.

Däck och fälg

Välj rätt däck till din Volvo

Med rätt sommardäck kan du låta äventyren avlösa varandra. Du får ökad komfort, lägre bränsleförbrukning och samma höga säkerhet som du är van vid. Det gör att du kan känna dig trygg och njuta längs vägen. Låt oss därför berätta vilka däck som passar för just din Volvo.

Hitta rätt sommardäck på volvocars.com/dack

Boka tid för hjulskifte

 


Delbetala räntefritt på 4 månader med Volvokort eller direkt i appen CarPay. Bonus på alla köp.

Vindruta

Vi reparerar eller byter din vindruta

Din vindruta skyddar mot mer än bara väder och vind. Den är en förutsättning för att aktiv körfältshjälp, avståndskontroll och autobroms ska fungera som det är tänkt. Tillsammans kan systemen hjälpa dig att upptäcka och undvika kollisioner med cyklister, andra bilister och stora djur.

När du behöver byta eller laga vindrutan är du välkommen att kontakta en auktoriserad Volvoverkstad. Vi använder bara Volvo Originaldelar och kalibrering av system för förarstöd ingår, precis som när bilen byggdes.

Läs mer på volvocars.se/vindruta

 

Fixa vindrutan

Byte av vindruta 1600:-* eller lagning av stenskott 100:-*
JUST NU! SPOLARVÄTSKA PÅ KÖPET**

Boka tid för glasreparation

*Självrisk för privatpersoner med försäkring hos Volvia.
**Vi bjuder på 3 l färdigblandad spolarvätska från Lahega i samband med vindrutebyte (ord. ca. pris 51:-). Art nr LAH12960003. Erbjudandet gäller t.o.m 200321.

AC-service

AC-rengöring

Det kan vara fräscht att rengöra din luftkonditionering (AC) med jämna mellanrum. Det samlas lätt fukt, damm och bakterier i systemet. Bakterierna sprider sig sedan via luften som cirkulerar i bilen.

Hur vet jag när det är dags för rengöring?
Det finns några faktorer som påverkar luftcirkulationen i din bil. Du vet att det är dags att rengöra luftkonditioneringen om din bil ofta står parkerad utomhus eller om du titt som tätt kör korta sträckor med din bil. Då utsätts luftkonditioneringen lätt för smuts och bakterier som kan leta sig in i systemet.

Varför rengöra ditt luftkonditioneringssystem?
När du rengör din bil hos oss tar vi bort bakterier, pollen, damm och nikotin vilket minskar risken för allergiska besvär. Vi hjälper dig även att avlägsna obehagliga lukter som kan finnas i bilen för att din bil ska kännas så fräsch som möjligt. Självklart använder vi endast produkter som är skonsamma för miljön när vi rengör ditt luftkonditioneringssystem.

För bokning av service och reparation hos någon av våra Personliga Service Tekniker.

Kontakta oss på telefonnummer 08-448 58 50.

Vad är en Personlig servicetekniker?

Din personliga kontakt i verkstaden

Med Volvo Service 2.0 får du alltid en Personlig Servicetekniker, som är specialutbildad på Volvo, vet allt om din bil och kan svara på dina frågor direkt. Via din Personliga Servicetekniker kan du dessutom boka service eller beställa andra tjänster, som till exempel däckbyte och bilvård. Eftersom du bara har en enda kontakt i verkstaden, blir ditt verkstadsbesök enklare, snabbare och lite mer personligt. Det i sin tur leder till ett smidigare bilägande. Du vänder dig alltid till en och samma person oavsett om du vill göra en service, reparation eller ett däckbyte.

Med en Personlig Servicetekniker slipper du gå via kundmottagare och andra mellanhänder. Det betyder att risken för missförstånd och andra onödiga problem som kan uppstå vid överlämningar mellan olika funktioner och personer blir mindre.

Personlig servicetekniker

Bokning
För bokning av service och reparation hos någon av våra Personliga Servicetekniker.
Kontakta oss på telefon 08-448 58 50

 

MIKAEL SÖDERGREN

Personlig Servicetekniker

mikael.sodergren@werksta.se
08-522 39 509