Välkommen till Sveriges främsta bilskadecenter! En bilskada är aldrig roligt. Men hellre bilen än du. En bil går oftast att reparera så att den återställs till det skick den var innan olyckan. Våra utbildade bilskadespecialister genomför skadebesiktning, åtgärdar plåtskador, lackerar, byter glas och tar ansvar för att bilen återfår sin fulla funktion och glans.

SKADEREPARATION

Plåtskador, lackskador, glasskador, stöldskador och brandskador. Våra kunniga skadespecialister tar varje fordonsskada på största allvar och går under ytan för att eliminera följdskador. Alla är specialister inom sin egen disciplin med hög förståelse för de olika delarna i processen. Allt börjar med grundlig skadebesiktning. Åtgärderna inom plåtslageri, plastarbete, lackering, konstruktion, teknik och glas tar sedan vid. Alltid under toppmoderna miljömässiga och tekniska förutsättningar.

PLÅT

En buckla i plåten är vardagsmat på en bilskadeverkstad. Plåt förresten? Dagens karosser är ofta tillverkade av specialstål, aluminium eller kompositmaterial. Material som kräver precision och kvalificerat kunnande av våra skickliga bilplåtslagare. Efter slutmontering av reparerade karossdelar kontrolleras bilens diagnossystem för att säkerställa att alla funktioner är återställda. Vid behov gör vi även hjulinställning.

PLAST

Plast har blivit ett allt vanligare material i bilar – både utvändigt och invändigt. Stora delar av fronten till moderna personbilar består av plastdetaljer, men även stötfångare bak, spoilers och underkant på dörrar. Tanken är främst att spara vikt och att minska korrosion. Skadad plast kan ofta repareras istället för att bytas ut. Det är både billigare och bättre ur miljöhänsyn. Från limning till slipning; våra skadereparatörer återskapar hållfasthet och form innan den färdiga delen skickas till lackering.

LACK

Skador på plåt och lack förekommer ofta tillsammans och vi åtgärdar båda delarna parallellt. Lackeringen sker, som du förstår alltid sist. Billackering är ett exakt hantverk som kräver detaljkänsla, hantverksskicklighet och dammfri miljö – en s k lackbox. Alla moment: Underarbete, färgblandning, lackering och polering görs för hand – som regel med vattenbaserade, miljövänliga färger. Vår granskning och kvalitetskontroll av lacken är minst lika hård som om du själv gjorde den.

GLAS

Ett stenskott i vindrutan är inte bara förargligt och irriterande, det är också en säkerhetsrisk eftersom det förr eller senare leder till en spricka. Att laga stenskott omgående är snällt mot plånbok, miljö och din säkerhet, och påverkar inte vindrutans hållfasthet. Den kommer att vara lika stark som innan skadan. Om stenskottet bytt namn till spricka eller blivit fler än tre behöver hela vindrutan bytas. Våra glasproffs lagar stenskott och byter glasrutor på alla bilmärken och årsmodeller.
Boka en tid så gör vi en snabb bedömning och en snabb åtgärd. Vid enbart glasskada, boka direkt här.

SERVICE, UNDERHÅLL OCH REKOND

En bil sköter sig inte självt. Det är därför vi på Werksta finns. Utöver vår heltäckande skadeservice erbjuder vi bland annat AC-service, hjulinställning och rekonditionering (avfettning, rengöring, handtvätt, maskinpolering, vaxning, motortvätt samt kupérengöring). Åtgärder som ökar säkerhet, livslängd, andrahandsvärde och komfort på din bil. Dessa tjänster erbjuder vi på våra anläggningar i Danderyd, Sätra, Haninge och Nacka.