SKADEREPARATION

Werksta-gruppens specialister inom plåtslageri, plastarbeten, lackering, konstruktion, teknik och glas jobbar under bästa tänkbara miljömässiga och tekniska förutsättningar. Vi lagar alla typer av skador: krockskador, parkeringsskador, lackskador, glasskador, stöldskador och brandskador.

PLÅT

Bilkarosser är ofta tillverkat av specialstål, aluminium eller kompositmaterial. Våra skadetekniker demonterar skadade delar för att frilägga underliggande skador. De delar av karossen som kan återställas genom reparation bearbetas av våra skadetekniker med olika tekniker och material. Ett kvalificerat hantverk som kräver kunskap och precision. Efter lackering monteras de nya och/eller reparerade karossdelarna och bilens diagnossystem kontrolleras så att alla funktioner är återställda. Vid behov gör vi även hjulinställning.

PLAST

Moderna bilar består i allt större utsträckning av olika plastmaterial. En skadad plastdetalj, t ex. en stötfångare, kan ofta repareras i stället för att bytas mot en helt ny. Plastdetaljer som går att återmontera reparerar vi i vår egen plastverkstad. Plast är ett tacksamt material att återskapa och det är både billigare och bättre ur miljöhänsyn. I vår plastverkstad lagas, limmas, svetsas, formas och slipas plasten för att därefter lackas.

LACK

Teknik och hantverk inom billackering har genomgått en avsevärd utveckling under senare tid. Miljövänliga, vattenbaserade färger är idag mer regel än undantag. Med säker hand återskapar vi lackytan med hjälp av den senaste tekniken och de modernaste lackfärgerna. Underarbete, färgblandning, lackering och polering – alla moment görs för hand. Ett exakt hantverk som kräver detaljkänsla, skicklighet och ren miljö. Lackeringen görs i en s.k. lackbox med garanterat dammfri miljö. Vi reparerar även slitna strålkastare genom slipning, polering och skyddslackning av strålkastarlinsen. Ett mycket billigare alternativ än att byta strålkastare.

GLAS

De flesta glasskador som uppstår är stenskott i vindrutan. Många låter bli att åtgärda dem, men temperaturskillnader eller stötar kan göra att ett litet stenskott växer till en omfattande spricka som då utgör en omedelbar säkerhetsrisk. De allra flesta stenskott går att reparera tämligen enkelt och till en låg kostnad. Vi använder samma glasmaterial som i originalglaset och hållfastheten bibehålls. Vid större skada, eller en spricka som överskrider 30 mm, byter vi i regel ut hela rutan.
Boka en tid så gör vi en snabb bedömning och en snabb åtgärd. Vid enbart glasskada, boka direkt här.

ÖVRIGA TJÄNSTER

Werksta-gruppen erbjuder även andra tjänster som ökar säkerhet, livslängd och komfort på din bil. Dessa inkluderar AC-service, hjulinställning och rekonditionering. I en grundlig rekonditionering ingår bl.a. avfettning och rengöring, handtvätt, maskinpolering, vaxning, rengöring av kupén samt motortvätt.