OM WERKSTA

Werksta är en skadeverkstad för dig som bryr dig lite mer. När din bil råkar ut för en skada så blir den vår för en tid. Vi tar hand om den som om den vore vår egen. Med varsamhet, noggrannhet och gediget hantverkskunnande. Stor eller liten skada spelar ingen roll, vår inställning är alltid densamma – din bil ska återställas till ursprungsskick. Det är en fråga om både yrkesstolthet och trafiksäkerhet.

En noggrann och professionell skadebesiktning ligger alltid till grund för den åtgärdskalkyl som ska godkännas av dig eller ditt försäkringsbolag. Våra skadespecialister inom plåtslageri, plastarbeten, lackering, konstruktion, teknik och glas jobbar under bästa tänkbara förutsättningar med hänsyn till resurser, miljö och säkerhet. Där den mänskliga kompetensutvecklingen går hand i hand med tekniska landvinningar. Vi vågar påstå att det inte finns något vi inte klarar av att åtgärda så länge det är ekonomiskt försvarbart. Vårt breda kunnande och vår höga standard har gjort oss till en regelbundet anlitad partner av bl a Tesla, Aston Martin, Bentley, BMW, Mercedes, Audi, VW, Jaguar, Land Rover m.fl. Werksta som helhet är certifierade, auktoriserade eller kontrakterade för samtliga bilmärken.

Werksta, eller Werksta Sweden AB som vi formellt heter, är Sveriges ledande fristående skadeverkstadskedja. För närvarande består Werksta Gruppen av 24 verkstäder i Stockholm, Göteborg, Örebro, Södertälje, Norrköping, Linköping, Helsingborg, Ängelholm och Malmö. Bolaget växer snabbt och målet är att inom några år vara en kedja med 40-50 anläggningar i Sverige. Med hög tillgänglighet och god service vill vi leverera branschens högsta kundnöjdhet och vara såväl försäkringsbolagens som slutkundernas förstahandsval vid skada. I Werkstagruppen ingår även finska Autoklinikka, Finlands ledande skadeverkstadskedja, med 31 verkstäder samt Bulk Bilskadeservice AS i Norge. Werksta Sweden AB ägs av investeringsfonden Procuritas Capital Investors V, LP och f.d. verkstadsägare som har sålt in sina verkstäder.

VÅRA VERKSTÄDER

Werksta är auktoriserad, certifierad eller kontrakterad skadeverkstad för samtliga bilmärken.

BLI EN DEL AV WERKSTA

Laget är större än jaget. Äger du, eller arbetar du på, en skadeverkstad och vill bli en del av ett större sammanhang, kontakta gärna oss! Vårt mål är att vara en rikstäckande kedja med helägda verkstäder som arbetar under ett och samma varumärke. Vi skall vara den ledande bilskadekedjan och ett naturligt första val för slutkund såväl som försäkringsbolag. Kontakta urban.magnusson@werksta.se om du vill veta mer.

Nyheter

PRESSMEDDELANDE

18.08.16

NORDENS LEDANDE BILSKADEVERKSTADSKEDJA EXPANDERAR TILL NORGE

Werksta Gruppen meddelar idag att de förvärvat Bulk Bilskadeservice AS.  Bulk är verksamma i Oslo och är en viktig, oberoende aktör på den norska verkstadsmarknaden som specialiserar sig på reparation av kollisionsskador. Efter förvärvet kommer Werksta utgöra ett nätverk av 60 verkstäder över hela Norden.

Den kraftigt växande Werksta Gruppen expanderar nu till den norska marknaden genom förvärvet av Bulk Bilskadeservice AS från dess nuvarande ägare Lasse Skaret och Trung Le. Båda ägarna kommer att fortsätta arbeta för Werksta. Bulk har verkstäder i centrala Oslo och i Gjerdrum nära Gardemoens flygplats. Verkstäderna har tillsammans 25 anställda experter i Norge.

— Vi har analyserat den norska marknaden för kollisionsskadereparationer under en längre tid och letat efter entreprenörer vars verksamhet drivs av kvalitet och en målsättning att erbjuda den bästa kundservicen i branschen på samma sätt som Werksta, säger Patrik Puskala, koncernchef på Werksta Nordic. Bulks ägare, Lasse Skaret och Trung Le, och deras skickliga team imponerade verkligen på oss.

Lasse Skaret och Trung Le har sedan Bulk grundades 1970 etablerat företaget som en mycket viktig spelare bland oberoende verkstäder i Norge. Bulk har avtal med många biltillverkare och försäkringsbolag och är auktoriserade för strukturell reparation av exempelvis Tesla och Hyundai.

— Vi har under en längre tid haft målsättningen att expandera vår verksamhet i Norge och vi tror att Werksta kommer att vara en mycket stark och kompetent partner för den tillväxten, säger Lasse Skaret, vd på Bulk. Den traditionella bilreparationsbranschen genomgår just nu en rad stora förändringar som kräver stora investeringar i utrustning och utbildning. Tack vare nätverket Werksta har i Norden kan vi nu dela erfarenheter, resurser och tillvägagångssätt med varandra över landsgränserna.

I Sverige arbetar Werksta Gruppen under varumärket Werksta och i Finland under varumärket Autoklinikka. Under de senaste två åren har Werksta Gruppen fördubblat sin verksamhet. Enligt Puskala svarar Werksta på önskemålen från sina kunder och försäkringsbolag genom en stark expansion i hela Norden. Institutionella kunder uppskattar möjligheten att utveckla samarbeten med en stark partner över större geografiska områden.

— En stor del av kollisionsskadereparationerna görs i stor utsträckning i anslutning till bilförsäljare, medan situationen på andra större marknader till 80-90 procent bygger på reparationer i verkstäder, säger Puskala. Vi ser att marknaderna förändras i Norden på samma sätt och strävar efter att Werksta ska vara den främsta partnern för både försäkringsbolag och bilförsäljare.

Ytterligare information
Patrik Puskala, koncernchef, Werksta Nordic, mail. patrik.puskala@autoklinikka.fi tel. +358 505 944 085

Om Bulk
Bulk är en av de viktigaste oberoende verkstadsaktörerna inom kollisionsskadereparationer i Norge. Bulk har 25 anställda och rapporterade en nettoförsäljning på 55 miljoner NOK under 2017. Verkstaden i Ensjoe är partner till alla större försäkringsbolag och är auktoriserad för strukturell reparation av Tesla och Hyundai.

WERKSTA GROUP
Werksta Gruppen är Sveriges ledande fristående bilskadeverkstadskedja. För närvarande består Werksta Gruppen av 24 verkstäder i Stockholm, Göteborg, Örebro, Södertälje, Norrköping, Linköping, Helsingborg, Ängelholm och Malmö. Vårt mål är att inom några år vara en kedja med 40-50 anläggningar i Sverige. Med hög tillgänglighet och god service vill vi leverera branschens högsta kundnöjdhet och vara såväl försäkringsbolagens som slutkundernas förstahandsval vid skada. I Werksta Gruppen ingår även Autoklinikka, Finlands ledande skadeverkstadskedja, med 31 verkstäder. Werksta Gruppen omsätter cirka 850 miljoner kronor, varav den svenska delen omsätter cirka 550 miljoner kronor och har ca 500 medarbetare.

PRESSMEDDELANDE

18.03.26

Werksta fortsätter att växa inom skadereparationer

Werksta Gruppen fortsätter att stärka sin position på den svenska verkstadsmarknaden genom köp av ytterligare en kvalitetsverkstad. Genom förvärvet av Folkadoktorn närmar sig Werksta Gruppen sitt mål att vara ett ”center of excellence” för alla varumärken.

Werksta Gruppen har sedan 2015 förvärvat ett antal kvalitetsverkstäder för att bygga en nationell skadereparationskedja. Idag består Werksta Gruppen av 24 kvalitetsverkstäder i Sverige och samarbete finns med alla större försäkringsbolag. Målet är att ha 40-50 verkstäder år 2021. Folkadoktorn är därför ett viktigt strategiskt förvärv.

Läs mer >

PRESSMEDDELANDE

17.12.18

WERKSTA-GRUPPEN HAR FÖRVÄRVAT SÖDERTÄLJEKANALENS BILLACKERING AB

Werksta-gruppen har förvärvat Södertäljekanalens Billackering AB (”Södertäljekanalen”). Säljare är Kari Kaukua, som startade bolaget 1987.

”Efter 30 år i branschen känns det nu rätt att lämna över till nya krafter. Jag är glad och stolt över den fina utveckling av verksamheten som verkstadschef Håkan Moqvist och övriga medarbetare har åstadkommit under de senaste fyra åren och jag är säker på att det blir fortsatt god utveckling med Werksta-gruppen som ägare.”, säger Kari Kaukua. 

Läs mer >