WERKSTA I KORTHET

Stor eller liten skada spelar ingen roll. Vi går grundligt tillväga vid skadebesiktningen för att upprätta en komplett åtgärdskalkyl som ska godkännas av dig eller ditt försäkringsbolag. Våra specialister inom plåtslageri, plastarbeten, lackering, konstruktion, teknik och glas jobbar under bästa tänkbara förutsättningar. Vårt kunnande och vår höga standard har gjort oss till en regelbundet anlitad partner av Tesla, Aston Martin, Bentley, BMW, Mercedes, Audi, VW, Jaguar, Land Rover m.fl. Vi vågar påstå att det inte finns något vi inte klarar av att åtgärda så länge det är ekonomiskt försvarbart.
Werksta, eller Werksta Sweden AB som vi formellt heter, är Sveriges ledande fristående skadeverkstadskedja. För närvarande består Werksta Gruppen av 24 verkstäder i Stockholm, Göteborg, Örebro, Södertälje, Norrköping, Linköping, Helsingborg, Ängelholm och Malmö. Bolaget växer snabbt och målet är att inom några år vara en kedja med 40-50 anläggningar i Sverige. Med hög tillgänglighet och god service vill vi leverera branschens högsta kundnöjdhet och vara såväl försäkringsbolagens som slutkundernas förstahandsval vid skada. I Werkstagruppen ingår även finska Autoklinikka, Finlands ledande skadeverkstadskedja med 14 egna verkstäder och ytterligare 15 franchise- och partnerverkstäder. Werksta Sweden AB ägs av investeringsfonden Procuritas Capital Investors V, LP och f.d. verkstadsägare som har sålt in sina verkstäder

VÅRA VERKSTÄDER

Werksta är auktoriserad, certifierad eller kontrakterad skadeverkstad för samtliga bilmärken.

BLI EN DEL AV WERKSTA

Laget är större än jaget. Äger du, eller arbetar du på, en skadeverkstad och vill bli en del av ett större sammanhang, kontakta gärna oss! Vårt mål är att vara en rikstäckande kedja med helägda verkstäder som arbetar under ett och samma varumärke. Vi skall vara den ledande bilskadekedjan och ett naturligt första val för slutkund såväl som försäkringsbolag. Kontakta urban.magnusson@werksta.se om du vill veta mer.

Nyheter

PRESSMEDDELANDE

18.03.26

Werksta fortsätter att växa inom skadereparationer

Werksta Gruppen fortsätter att stärka sin position på den svenska verkstadsmarknaden genom köp av ytterligare en kvalitetsverkstad. Genom förvärvet av Folkadoktorn närmar sig Werksta Gruppen sitt mål att vara ett ”center of excellence” för alla varumärken.

Werksta Gruppen har sedan 2015 förvärvat ett antal kvalitetsverkstäder för att bygga en nationell skadereparationskedja. Idag består Werksta Gruppen av 24 kvalitetsverkstäder i Sverige och samarbete finns med alla större försäkringsbolag. Målet är att ha 40-50 verkstäder år 2021. Folkadoktorn är därför ett viktigt strategiskt förvärv.

Läs mer >

PRESSMEDDELANDE

17.12.18

WERKSTA-GRUPPEN HAR FÖRVÄRVAT SÖDERTÄLJEKANALENS BILLACKERING AB

Werksta-gruppen har förvärvat Södertäljekanalens Billackering AB (”Södertäljekanalen”). Säljare är Kari Kaukua, som startade bolaget 1987.

”Efter 30 år i branschen känns det nu rätt att lämna över till nya krafter. Jag är glad och stolt över den fina utveckling av verksamheten som verkstadschef Håkan Moqvist och övriga medarbetare har åstadkommit under de senaste fyra åren och jag är säker på att det blir fortsatt god utveckling med Werksta-gruppen som ägare.”, säger Kari Kaukua. 

Läs mer >

PRESSMEDDELANDE

17.06.30

GÖTEBORGS LACKCENTER INGÅR NU I WERKSTA-GRUPPEN

Werksta-gruppen har förvärvat Göteborgs Lackcenter AB, Göteborgs Lackcenter Högsbo AB samt Göteborgs Lackcenter Tagene AB (”Göteborgs Lackcenter”), med verkstäder i Kungälv, Torslanda, Hisings Kärra, Västra Frölunda och Kungsbacka. I samband med transaktionerna har de tidigare ägarna blivit delägare i Werksta-gruppen.

Läs mer >