HJÄLP VID SKADA (SÅ FUNKAR DET)

Att laga en bil är ett lagarbete. En fungerande process av olika åtgärder och discipliner på verkstaden, administration hos försäkringsbolaget och beställning av reservdelar.

1

NÄR SKADA UPPSTÅTT

När du blivit påkörd, krockat eller på annat sätt råkat skada din bil har du två saker att göra; (1) boka tid för skadebesiktning hos oss på Werksta samt (2) göra en skadeanmälan hos ditt försäkringsbolag. Om din bil varit utsatt för brott så behöver du även göra en polisanmälan. Om bilen är så skadad att den inte kan framfäras kan den hamna hos oss tack vare vårt samarbete med olika bärgningsbolag.

2

BOKA TID

Boka tid för skadebesiktning hos närmaste Werksta-anläggning för att få omfattningen av din skada bedömd och kostnadsberäknad.
Boka din tid här, via vårt tidsbokningsformulär. Öppnas i nytt fönster.
Vid enbart glasskada är reparationen enklare och snabbare, och du bokar därför tid enligt ett annat schema.
Vid glasskador bokar du tid här.

3

SKADEANMÄLAN

Alla försäkringsskador måste anmälas hos ett försäkringsbolag för att vi skall erhålla ett igångsättningstillstånd. Vi samarbetar med samtliga försäkringsbolag och märkesförsäkringar och länkar till dessa finner du här på vår hemsida.

4

SKADEBESIKTNING

Din skadade bil tas in i vår besiktningshall. Tillsammans går vi igenom skadan grundligt, dokumenterar och fotograferar samt upprättar en total åtgärdskalkyl och en tidsplan. Kalkylen skall godkännas av försäkringsbolaget (eller i vissa fall av dig) innan reparationen kan påbörjas.

5

BOKA HYRBIL

Eftersom du kommer att vara utan din bil under reparationstiden kan vi hjälpa dig att ordna med ersättningsbil. Vi samarbetar med flera hyrbilsföretag och kan se till att du inte står utan bil.

6

REPARATION

Bilen demonteras, plåt- och plastdetaljer byts, lagas och lackas. Efter reparationen utförs efterarbete som polering och funktionskontroll. Reparationstiden för en medelskada är cirka 4-7 arbetsdagar.

7

HÄMTNING AV FÄRDIG BIL

När din bil är färdigreparerad, funktionskontrollerad och slutbesiktigad kontaktar vi dig och kommer överens om en lämplig tid att hämta bilen vid vår anläggning.